Öğretmenini tabancayla yaralayan öğrenciye 5 yıl hapis cezası

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenini tabancayla yaralayan öğrenciye 5 yıl hapis cezası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2015 12:38

Keçiören Mustafa Necati İlköğretim Okulu müdür başyardımcısını, makamında tabancayla yaralayan 8. sınıf öğrencisine, 5 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

Haberin Devamı

Ankara 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinin gerekçeli kararında, suça sürüklenen çocuk U.A'nın, Keçiören Mustafa Necati İlköğretim Okulunda 8. sınıf öğrencisi olduğu, müşteki Hayri Özkan'ın ise müdür başyardımcılığı ile okul öğrenci disiplin kurulu başkanlığı görevini birlikte yürüttüğü belirtildi.

U.A'nın okulda birkaç kez kavga çıkardığı, bir öğrencinin burnunu kanattığı ve bir ampulün kırılmasından dolayı suçlandığı kaydedilen kararda, U.A'nın 3 Kasım 2014'te sabah okula geldiği, çantasını bıraktıktan sonra okuldan kaçtığı ve Özkan'ın da çantayı alarak müdür yardımcısının odasına bıraktığı kaydedildi.

"ARTIK ÇANTAYA İHTİYACIN YOK"

Suça sürüklenen çocuğun öğleden sonra okula geri geldiği, çantasının müdür başyardımcısının odasında olduğunun söylenmesi üzerine, Özkan'ın yanına gittiği ve çantasını istediği anlatılan kararda, Özkan'ın çantanın kendinde olmadığını söylemesi üzerine de U.A'nın bu kez de Müdür Yardımcısı Turgay Çakır'ın odasına gittiği belirtildi.

Kararda, Çakır'ın, dolabında bulanan çantayı suça sürüklenen çocuğa göstererek, "artık buna ihtiyacı olmayacağını, bu nedenle de vermeyeceğini" söylemesi üzerine, U.A'nın okuldan ayrıldığı kaydedildi.

Suça sürüklenen çocuğun eve gittiği, daha önce dayısının saklarken gördüğü tabanca ve mermileri alarak geri döndüğü kaydedilen kararda, U.A'nın, Özkan'ın odasına girerek "Hep senin yüzünden ceza alıyorum" diyerek üç el ateş edip sonra kaçtığı belirtildi.

KARARA BİR ÜYE ŞERH KOYDU

Haberin Devamı

U.A. hakkında takdiri indirim uygulandığı belirtilen kararda, suça sürüklenen çocuğun 5 yıl 10 ay hapisle cezalandırıldığı kaydedildi. Ayrıca kararda, bir üyenin, suça sürüklenen çocuk hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanmaması gerekçesiyle şerh koyduğu bildirildi.

3 Kasım 2014'te meydana gelen olayda tabancayla yaralanan Hayri Özkan, aynı okulda görevli arkadaşlarının yardımıyla hastaneye kaldırılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!