Adana'da haftanın en sıcak günü! 4 Ağustos salı günü hava durumu

Güncelleme Tarihi:

Adanada haftanın en sıcak günü 4 Ağustos salı günü hava durumu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2015 12:13

Adana'da bu hafta yine hava sıcaklığı çok yüksek. Meteorolojiye Adana'da haftanın en sıcak günü bugün. Tahmini hava durumu sonuçları için haberi okuyunuz.

Haberin Devamı

Adana hava durumu! Bugün rekor bir sıcaklık yaşayan Adana'da daha önceki yılların en yüksek sıcaklığı 36.6, ortalama sıcaklık ise 34.6 olurken bugün sıcaklık 38 derece olarak ölçüldü. ,

Rekor sıcaklık nedeniyle sokağa çıkmak zorunda kalan vatandaşlarda zor anlar yaşadı.

Adanada haftanın en sıcak günü 4 Ağustos salı günü hava durumu

YILLARDIR BÖYLE SICAKLIK GÖRÜLMEDİ

Sıcakta bunalan vatandaşlar Atatürk Parkı'na gelerek burada dinlenip çeşmede kafasını ve yüzünü yıkayarak serinlemeye çalıştı.

Sıcaktan bunalan gençler ise Adana'da denize ya da havuza gidemedikleri için Seyhan Baraj Gölü'nde serinliyor. Saatlerce güneşin altında göle giren gençler aşırı sıcaktan yanıp kavrulduklarını bu nedenle göle girerek serinlemeyi seçtiklerini belirterek, "Uzun yıllardır böyle sıcaklık görülmedi" diye konuştu.

Haberin Devamı

Hissedilen sıcaklık 59 derece olunca sıcaklık kamera tarafından da kaydedildi. Çatalan Köprüsü'nde aşırı sıcaklar nedeniyle ısı görüntüleri oluştu.

SICAKLAR HAYVANLARI DA ETKİLEDİ

Aşırı sıcaklar insanlar kadar hayvanları da etkiledi. Atık kağıt toplayarak geçimini sağlayan bir kişi aşırı sıcaklarda kendisi kağıt toplarken yanında bulunan köpeği de sıcaktan çok etkilendi. Atık kağıt toplayıcı köpeğini çeşmeye sokarak serinletmeye çalıştı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesindeki verilere göre yarın sıcaklık 2-3 derece düşse de Adana'da aşırı nem nedeniyle sıcaklıklar Ağustos sonuna kadar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Tüm Türkiye'de çöl sıcakları yaşanırken yeni bir dalganın daha gelmesi herkesi derinden etkiledi. Son zamanlarda artan hava sıcaklıkları hayatı felç ederken, bugün Adana'da yaşanan sıcaklıklar ise hayatı resmen durdurdu.

Adanada haftanın en sıcak günü 4 Ağustos salı günü hava durumu

İNSANLAR EVLERE KAPANDI

Adana'da artan nem oranı ile birlikte sıcaklıkta büyük oranda artış gösterdi. Bu durumun ardından bugün Adana'da hissedilen sıcaklığın 59 dereceyi bulması, dışarıda bulunanların işini zorlaştırdı. Adana'da bir çok kişinin evlerine çekilmesi ise Adana'yı hayalet şehire çevirdi.

Haberin Devamı

Şehirde bir çok kişinin kullandığı klimalar sıcaktan patladı. Bir çok kişi ise sıcaktan dolayı dışarıda fenalık geçirdi. Uzmanlar ise konuyla ilgili uyarılarda bulundu. Güneş çarpmalarına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten uzmanlar bu sıcak havalarda mümkünse kişileri 11 ile akşam 5 arasında dışarı çıkmamasını bildirdi.

Adanada haftanın en sıcak günü 4 Ağustos salı günü hava durumu

GÜNEŞ ÇARPMASINA DİKKAT!

Bu durumla birlikte güneş çarpmasının etkilerinden bahseden yetkililer kişilerde şiddetli baş ağrısı, mide bulantısı gibi şikayetlerin yanı sıra algılamada bozukluk olabileceğini bildirdi. Güneş çarpmalarına yakalanmamak için kişilerin bol bol sıvı tüketmesini isteyen uzmanlar yağlı ve ağır yemeklerden kesinlikle uzak durulması gerektiğini söylediler.

Haberin Devamı

Öğlen saatlerinde dışarı çıkmanın çok tehlikeli olduğunu bildiren yetkililer eğer zorunluluk varsa ve dışarı çıkmak gerekiyorsa Kişilerin bol ve açık renklerde elbise giymelerinin gerektiğini Yanlarında mutlaka su bulundurmalarını ve geniş şapkalarla veya şemsiyelerle dolaşmaları gerektiğini bildirdi.

BAKMADAN GEÇME!