Şehidin dedesi: Barış yok ben artık buralarda durmam

Güncelleme Tarihi:

Şehidin dedesi: Barış yok ben artık buralarda durmam
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2015 09:16

MARDİN'in Midyat ilçesinde şehit düşen Jandarma Komando Er Barış Akkabak'ın Antalya'nın Serik ilçesinde oturan dedesi 78 yaşındaki Ramazan Akkabak, "Buralar bana haram oldu. Ben artık buralarda durmam" dedi.

Haberin Devamı

Annesinin ölmesi, babasının da evi terk etmesi nedeniyle dedesi Ramazan Akkabak tarafından büyütülen Barış Akkabak'ın Serik İlçesi Gebiz Mahallesi'ndeki evine taziye ziyaretleri sürüyor.

Serik İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Mehmet Ece, şehit evini ziyaret ederek başsağlığı diledi. Yüzbaşı Ece, dede Ramazan Akkabak'a, "Biz her zaman senin yanındayız. Sen bizim babamızsın" dedi.

Taziyeleri kabul eden Ramazan Akkabak, Barış'ın hem torunu hem de oğlu olduğunu söyledi. Kızı öldükten sonra torununa hem babalık hem dedelik yaptığını anlatan Akkabak, "Çocuğum şehit oldu. Ben de burada yapayalnız kaldım. Sabaha kadar uyuyamadım. Sabah mezarını ziyaret ettim. Annesi ve Barış'ın mezarının ortasında yatıp kaldım. Orada bayılmışım. Barış'ım şimdi annesiyle beraber yatıyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Torununu 3 yaşından bu yana kendisinin büyüttüğünü, nüfusuna aldığını, diğer iki kardeşini ise evlatlık verildiğini aktaran dede Akkabak, şehit olmadan bir gün önce telefonla konuştuğunu belirtti, şunları söyledi: "Bir telefon geldi hemen kesildi. Bu sefer biz aradık. 'Dede vazifeden geldim, yemeğimi yedim hemen seni aradım' dedi. 'Keyfin iyi mi' diye sordum. 'İyi' dedi. '8 saat nöbet tutuyoruz' dedi. Tüm yakınlarıyla o gün görüştü. Bir daha da görüşemedik. Sonra pazar sabahı da çocuğumun şehit haberi geldi. Benim elimden gelse 78 yaşındayım. 2 otomatik av tüfeğim var. Beni şimdi askere alsalar oğlumun yaptığı yere giderim. Yaşım 78, gönlüm 18 yaşında. Hiç olmazsa birkaçını öldürürüm. Devlet askerlerimize 'vur' emri verecek, hepsini öldürecekler."

BAKMADAN GEÇME!