“Ülkücülere algı operasyonu yapılıyor”

Güncelleme Tarihi:

“Ülkücülere algı operasyonu yapılıyor”
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2015 16:56

İstanbul Ülkü Ocakları İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'la yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Çinli zannedilerek Koreli turiste saldırıldığı iddiasını kesin bir dille yalanladı. Yıldırım, "Bizler Koreli değil Çinli dahi olsa ülkemize gelen misafirlerimiz Allah'ın bir emanetidir. Bizim sorunumuz Çin devletiyle, Çinli turisterle değil" diyerek Ülkücüler aleyhinde algı operasyonu yapıldığını öne sürdü.

Haberin Devamı

İstanbul Ülkü Ocakları, geçtiğimiz Cumartesi günü Doğu Türkistan'da yaşandığı iddia edilen baskıları protesto etmek amacıyla 'Kardeşine Sahip Çık' adı altında protesto yürüyüşü düzenledi. Bu yürüyüşün dağılımı sırasında yürüyüşe katılanların Çinli zannederek Koreli turistlere saldırdığı haberleri basına yansıdı. İstanbul Ülkü Ocakları İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ın başkanlığında bir heyet yaşananları görüşmek üzere İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'u ziyaret etti. Dün saat 13.30'da başlayan ziyaret 15.00 sıralarında sona erdi. Ziyaretin ardından yapılan görüşme ve yaşananlarla ilgili emniyetin önünde bir basın açıklaması yapan Ahmet Yiğit Yıldırım, "4 Temmuz Cumartesi günü Doğu Türkistan'da yaşanan baskı ve zulümleri anlatmak için onların sesini duyurabilmek için Beyazıt'tan Sultanahmet'e büyük bir etkinlik tertip etmiştik. Bu etkinlik onbinlerce insanın katılımıyla gerçekleşti ve Doğu Türkistan'dan da zulümden kaçarak buraya glenler de katıldı. Fakat medyada takip ettiğimiz kadarıyla burada 'Ülkücüler Çinli zannedip Koreli'ye saldırdı' haberi yapılmak istendi. Bizim tarafımızdan böyle bir saldırı gerçekleşmemiştir. Bizler Koreli değil Çinli dahi olsa ülkemize gelen misafirlerimiz Allah'ın bir emanetidir. Bunları koruyup kollamak bizlerin en büyük görevidir. Bu noktada kim olursa olsun saldırı bizim tarafımızdan gerçekleştirilmemiştir. Bu açıklamada bulunduk" dedi.

Haberin Devamı

“Ülkücülere algı operasyonu yapılıyor”
ÇİN'DEN 'UYGUR' AÇIKLAMASI


HERHANGİ BİR SALDIRI OLMADI

Yıldırım, herhangi bir turistle sorun yaşanmadığını, olayın bir polis memuruyla grup arasında yaşanan arbede olduğunu belirterek,"Lakin, daha sonra konuşmamız sonunda orada bir tane polisle grup arasında birtakım tartışmalar yaşandı. Daha sonra burada bir algı operasyonuyla olayın çok daha uzağında bir Koreli çekilmiş. Polisler tabi ki tartışma yaşandığı zaman turist kafilesinin oradan uzaklaştırmışlar. Burada 'Çin'le alakalı bir protesto var gerginlik var sizi uzaklaştıralım' demişler. Oradaki Koreli de gülerek ,'Ben Çinli değilim Koreli'yim' demiştir. Güleryüzlü bir şekilde bunu anlatmıştır. Herhangi bir saldırı olmamıştır. Saldırılan bir insan orada gülerek değil ağlayarak veya kızgın bir şekilde bunu dile getirmesi gerekiyor. Fakat basında bunu biz de izlediğimiz zaman Ülkücü harekete çok büyük bir zarar verecek dilde 'Ülkücüler Çinlilere saldıracağı yerde Korelileri dövdü' diye anlatmışlardır" dedi.

ALGI OPERASYONU YAPILIYOR

Haberin Devamı

Çinli turistlere değil herhangi bir turiste saldırılmasına kendilerinin kesinlikle müsaade etmeyeceğine vurgu Yapan Ahmet Yiğit Yıldırım, "Biz bu açıklamayı yaptıktan hemen sonra bir ajansta 'Koreli turistler şikayetçi oldu' diye bir haber yapıldı. Bizler de emniyet yetkilileri ile dün akşam görüştük. 'Koreli iki vatandaşın size böyle bir şikayeti var mı?' dedik. Onlar da bize böyle bir şikayetin olmadığını beyan ettiler. Burada görüyoruz ki; inanılmaz bir algı operasyonu yapılıyor. Doğu Türkistan'daki soydaşlarımız orada zulüm içinde büyük eziyetler yaşarken bu tablo tamamen ortadan kaldırılarak sanki bir Koreli dövülmüş gibi lanse ettirilmeye çalışılıyor" diyerek, haberi yapan ajansın Doğu Türkistanlı'lar ve Ülkücüler'den özür dilemelerini istedi. Ajansa yönelik tekzip ve tazminat davası açacaklarını, kazanılan parayı da Doğu Türkistan'a göndereceklerini de sözlerine ekledi. Ülkücü hareketin hiç bir kavga ve gürültünün içinde yer almayacağını belirten Yıldırım,"Bizler haklı davalarda tepkimizi demokratik yollardan koyabilmek için çalışmaktayız" dedi.
RESTORANTLARA SALDIRIYI TASVİP ETMİYORUZ

Haberin Devamı

Çin ürünü satan restorantlara yönelik saldırıları kesinlikle tasvip etmediklerini de belirten Yıldırım, "Böyle bir olayı asla tasvip etmiyoruz. Çünkü bizim bayrağımız altında yaşayan herkes bizim namusumuza emanettir. Burada hangi ülkeden hangi dinden hangi ırktan olursa olsun bizim misafirimizdir. Bizim buradaki sorunumuz Çin devletiyle. Biz onlara karşı tepkimizi gösteriyoruz. Böyle bir olayın yaşanmasını biz asla tasvip etmeyiz bu topraklarda herkes barış huzur ve güven içinde yaşayacaktır. Çünkü biz de onların tenikleriyle onlara böyle bir şey yaparsak onlardan farkımız kalmaz" diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!