Patronlar bile 'hayır' diyemedi

Güncelleme Tarihi:

Patronlar bile hayır diyemedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2015 01:26

Telefon dolandırıcıları, yaşlı insanlardan sonra şirketleri de hedef aldı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı olduğunu söyleyip birçok şirketi arayan dolandırıcı, bazılarından ‘fakire yardım için ödeme’ kaptı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin önde gelen şirketlerini arayıp İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) üst düzey bürokratlarından Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Eren olduğunu söyleyen bir dolandırıcı, “Fakirlere yardım topluyoruz” yalanıyla para sızdırmaya çalıştı. İddiaya göre bazı şirketlerden ödeme de yapıldı.


İBB’DEN UYARI


İstanbul Büyükşehir Belediyesi 26 Haziran’da açıklama yayınlayarak, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hiçbir şekilde davetiye satarak iftar organizasyonu veya yardım kampanyası düzenlemesi söz konusu değildir” uyarısı yaptı. Bürokrat Hüseyin Eren’i canından bezdiren dolandırıcı İstanbul Emniyeti tarafından suçüstü yapılarak gözaltına alındı.


BİZZAT GÖRÜŞMÜŞ


Dolandırıcının, holding binalarına bile gitmekten çekinmediği, her işadamına ayrı bir hesap numarası verdiği ve görüşmelerini çok sayıda farklı cep telefonu numarası üzerinden yaptığı tespit edildi.
Dolandırıcının cenaze sahiplerini bile arayıp “Ölen kişi adına hayır yapmak istediğiniz bilgisi bize ulaştı, bu konuda size yardımcı olabiliriz, mübarek ramazan gününde fakirlere yardım amacıyla iftar veriyoruz, şu hesaba para yatırabilirsiniz” dediği de
iddia ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!