Başbakan Ahmet Davutoğlu: Vallahi o TIR’lar Türkmenlere gidiyordu

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Vallahi o TIR’lar Türkmenlere gidiyordu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2015 01:43

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, MİT’e ait TIR’ların Hatay ve Adana’da durdurulmasıyla ilgili “Bakın MİT TIR'ları üzerinden Bahçeli çıktı açıkça Türkiye Cumhuriyeti'ni suçladı.

Haberin Devamı

Buradan söylüyorum, Allah şahit, bütün tarih şahit, kayıtlar da biliyor ki, vallahi yemin ederek söylüyorum, o TIR'lar Bayırbucak Türkmenlerine gidiyordu, engellediler. Şimdi çıkmış cumhuriyeti, devleti zan altında bırakmaya çalışıyorlar. Neden? Türkiye'yi mahkûm etmek istiyor, diz çöktürmek istiyorlar” dedi. Seçim çalışmalarına Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis’te devam eden Davutoğlu, şunları söyledi:


3’ÜNCÜ KUVAYİ MİLLİYE


AK Parti olarak 3 büyük Kuvayi Milliye'nin üçüncüsüyüz. Bunun birincisi İzmir'in işgali ile başlayan ve Kahramanmaraş'ın kurtuluşuyla zirveye çıkan İstiklal Kuvayi Milliyesi. İkincisi demokrasi hareketi, Adnan Menderes ile başlayan demokrasi Kuvayi Milliyesi. Üçüncüsü ise AK Parti ile başlayan izzet Kuvayi Milliyesi. Buraya gelip milliyetçilik nutukları atanlara bir çift sözüm var: 76 vilayete gittim burası 77 oldu. Antalya ve Konya'ya giderek 81 ili tamamlamış olacağım. Bütün bu diyarları gezen, halkın huzuruna varan başka lider var mı? Başka parti var mı? Bahçeli, Kahramanmaraş'a geldiğinde 80 vilayetin selamını getirebilir mi? Bir kere Kılıçdaroğlu Türkiye'nin her yerine gidip, Kahramanmaraş'a geldi mi? Her yere gidebildi mi? Demirtaş'ı zaten silin, onun gideceği yer belli, her yere gidemez.
Dışardaki unsurlar CHP'ye Kılıçdaroğlu'na, MHP ve HDP'ye; 'AK Parti ile tek başınıza uğraşamazsınız, hepiniz birleşin AK Parti'yi iktidardan edin' diyorlar. Yapabilirler mi? 3 legal parti; CHP, HDP, MHP. Bakın seçime gidiyoruz daha MHP Genel Başkanı’nın bölücülere, HDP'ye laf ettiğini duydunuz mu? AK Parti'ye saldırıyor ama HDP'ye bir şey diyor mu? Bu milletin dinine, inancına vaktinde zulmeden tek parti zihniyetine sahip CHP bir şey söylüyor mu? MHP, CHP'nin arkasına kuyruk diye takılıyor.

Haberin Devamı


KENDİLERİNE GÜVENMİYORLAR


HDP Eşbaşkanı 'Kudüs Yahudilerin kutsal mekanı' diyor. Mescidi Aksa'da tekbir getirmenin yasaklandığı dönemde HDP böyle diyor, MHP'den hiç 'Orası bizimdir' sesi duydunuz mu? Bu nasıl milliyetçilik, nasıl muhafazakârlık? HDP'nin sözcüsü dün 'MHP ile koalisyon kurabiliriz' diyor. Düşünebiliyor musunuz HDP ile MHP koalisyon kuracak. O zaman MHP'ye verdiğiniz oy CHP'ye HDP'ye verilmiş demek. CHP ile birleşip çatı aday çıkaracaklar sonra da gelip İç Anadolu'da milliyetçilikten, muhafazakârlıktan, Sütçü İmam'dan bahsedecekler. Kuran-ı Kerim'i, Ezanı Muhammedi'yi yasaklayan tek parti zihniyetinin devamı CHP ile işbirliği yapan MHP, Sütçü İmam'dan bahsedebilir mi? Çıksın mertçe söylesinler hiçbirisinin tek başına iktidar olma niyeti yok. Ben birinci parti olmazsam görevi bırakırım diyorum ama Kılıçdaroğlu, Bahçeli, Demirtaş diyebiliyor mu? Çünkü onların, kendilerine millete güveni yok.

Haberin Devamı


OYLAR PKK'YA VERİLİYOR


Bir diğer paralel, HDP'nin paraleli Kandil, yani PKK. Bakıyorsunuz Demirtaş konuşuyor, esas görüşler Kandil'de Cemil Bayık tarafından açıklanıyor. Demirtaş demokrasi oyunu oynuyor; 23 Nisan çocuğu gibi kararı Kandil alıyor. HDP'ye verilen oylar özgürlük ve demokrasiye değil terör ve PKK'ya verilmiştir. MHP'den, CHP'den bunlara karşı ses duydunuz mu? Hayır, çünkü hepsi aynı kaptan içiyorlar. DHKP-C yiğit savcımızı şehit etti ama cenaze namazında hiçbiri yoktu. Kılıçdaroğlu, Bahçeli, Demirtaş var mıydı? Teröre karşı cenaze namazına gelemeyenlerden terörle mücadele çıkar mı?"


HESAP SORUN AMA USULÜYLE


BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, dün Number One radyo yayınına da katılarak gençlere seslendi, “Bir gencin mutlaka itaatkâr olması beklenmez. Bize hesap sorun ama usulüyle. Gençlerin, adaletsizlik gördüğünde sesini yükseltmesinden daha doğal bir şey yok. Meşruiyet içerisinde sesinizi yükseltin” dedi. Davutoğlu, “Gençlerin önünü açacağız. Onları sınırlamak yerine kendi serüvenlerini yaşamalarına izin vermek gerekiyor. Ama başkalarının empoze ettiği fikirlerle değil” diye konuştu. (Selçuk ŞENYÜZ / ANKARA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!