Savcı: Kusur kaptanın

Güncelleme Tarihi:

Savcı: Kusur kaptanın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2015 01:31

Sirkeci'de 15 Mart 2014’te arabalı vapura binerken geminin hareket etmesi sonucu denize düşen araçta hayatını kaybeden Ece Su Yılmaz (5) ile anneannesi Şaziye Güleren’in (61) ölümüne ilişkin davada sona yaklaşıldı.

Haberin Devamı

İstanbul 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada görüşünü açıklayan savcı, üç bilirkişi raporundan birinci ve üçüncüyü dikkate aldığını belirtti.
Feribotun kaptanı Erkan Atalay İm’in 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını isteyen savcı, usta gemici Özay Yaşar ile çimacı Levent Dönmez’in beraatını talep etti.


ANNE İÇİN YORUM YOK


Dava dosyasında gelen ikinci bilirkişi raporunda yüzde 45 tali kusurlu olduğu yönünde görüş bildirilen Ece Su Yılmaz’ın annesi Ebru Güleren Yılmaz hakkında ise mütalaada herhangi bir yoruma yer verilmedi. Ece Su’nun ailesi, her duruşmada aynı acıyı yeniden yaşadıklarını belirterek, Temmuz 2014’teki duruşmada şikayetlerinden vazgeçmişti.


3 rapor 3 görüş

İlk bilirkişi raporunda, Erkan Atalay İm’in asli-tam kusurlu görüldüğü belirtilmişti. İddianameyi hazırlayan Savcı İbrahim Çiçek de annenin kazada kusurunun olmadığını ifade etmişti.

Haberin Devamı

2’nci raporda anne yüzde 45 tali kusurlu, kaptan yüzde 30 tali kusurlu bulunmuştu.

Son raporda annenin kusurunun bulunmadığı, kaptanın yüzde 70 asli kusurlu, kıyı ve gemi sahibi olan donatan İDO İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin yüzde 30 tali kusurlu olduğu kaydedilmişti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!