Başbakan Ahmet Davutoğlu: Muhtarlara baskı var

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Muhtarlara baskı var
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2015 01:47

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, CHP ile HDP’nin zihniyetinin aynı olduğunu savunarak, “Bunlar baskıcı. Bize istihbaratlar geliyor. Bazı çeteler gelip muhtarlara ‘Şu partiye şu kadar oy çıkmazsa sizi cezalandırırız’ diyor. Ha tek parti jandarmasının baskısı, ha bunlarınki. Aynı zihniyet” dedi.

Haberin Devamı

Seçim çalışmalarına Van ve Kayseri’de devam eden Davutoğlu, özetle şunları söyledi:

BE HEY KARŞI CEPHE

“Bizim siyasetimiz birlik siyasetidir. Bize tehdit sökmez. Düşman işgaline direnmişiz, size pabuç bırakmayız. Türkiye’de iki siyaset var biri birleştiren siyaset, biri de parçalayan, bölen, ayrıştıran siyaset. Yüzyıllardır devam eden bir mücadele var. Milleti parçalayan siyasetler var. AK Parti olarak bu parçalayıcı siyasetlerden sonra geldik. ‘Bütün insanlar azizdir’ dedik. Bütün yasakları, baskıları kaldırdık, dağları, meraları açtık. Türkçe de Kürtçe de Arapça da bizim dilimizdir. Bizim karşımızda bir cephe oluştu. Bu cephe millete yabancıdır. CHP milletin değerlerine ne kadar yabancı ise HDP de o kadar yabancı. Biz Allah’ın 99 ismine ram olmuşuz. Sen Kürt vatandaşlarımızın imanını bilmezsin be hey. Kıblemizi, işgal edenlere karşı savunacağız.

YALANCI HDP

Haberin Devamı

24 Nisan yaklaşırken Papa açıklama yaptı. ‘Müslümanlar soykırım yaptı; Kürtler, Türkler yaptı’ diyor. Sonra eşbaşkan çıkıp ‘Kürtler yapmıştır özür dileriz’ dedi. Bu iftiraya sessiz mi kalacaksınız? Yalancı HDP’yi iktidar yapar mısınız? ‘Diyaneti HDP kaldıralım’ dedi. CHP ondan önce evet dedi. 12 Eylül zulmünün arkasında CHP’nin tek tipçi zihniyeti vardı. Şimdi HDP Kürt kardeşlerimi imanından etmek istiyor. Küresel emperyalizminin karşısında Kürtler, Türkler hep birlikte karşı duracak.

HESABINI SORARIZ

Demirtaş’a da ve onun arkasındakilere de sesleniyorum. Bizim Siirt mitingimizden çıkan Elif, Merve ve Yeter isimli üç kız kardeşimize HDP binasından çıkıp saldırdılar. O aydınlara sesleniyorum. Kınadınız mı, HDP kınadı mı? Eğer gençlerimize saldıran olursa AK Partili oldukları için saldırırlarsa, dokunurlarsa, kıllarına zarar gelirse hesabını sorarız. 5 Siirtli genç dağa kaldırılmış. Ailelere ‘Ya bizi desteklersiniz ya da çocuklarınızı bırakmayız’ diyorlar. Demirtaş’a sesleniyorum, bunların karşısında net bir tavır alacak mısınız? Bunların derdi kardeşler arasına nifak sokmak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!