5 milyonluk hapis davası

Güncelleme Tarihi:

5 milyonluk hapis davası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2015 01:47

Tatlıses’e suikast davasından beraat eden Bülent Altun, “Haksız yere 10 ay tutuklu kaldım, çevremde damgalandım, işlerim bozuldu” diyerek devletten 5 milyon 253 bin TL tazminat istedi.

Haberin Devamı

4 YIL önce Şişli’de stüdyo çıkışı otomobilinde uzun namlulu silahlarla saldırıya uğrayan türkücü İbrahim Tatlıses’e suikast soruşturmasında 12 kişi hakkında dava açıldı. Abdullah Uçmak’ın örgüt lideri olarak mahkûm olduğu davada yer alan sanıklardan elektrik teknikeri Bülent Altun beraat etti. 10 ay tutuklu kalan Altun haksız yere hapis yattığı gerekçesiyle devletten faiziyle 5 milyon manevi, 253 bin TL de maddi tazminat istedi. Avukat Baran Doğan, dava dilekçesinde müvekkilinin manevi açıdan ‘darmadağın’ olduğu belirterek şu iddialarda bulundu:

‘NE HAYRAN NE DÜŞMAN’

“İbrahim Tatlıses’in geniş bir hayran kitlesine sahip olması müvekkilimin bir nefret objesine dönüşmesine neden olmuştur. Müvekkilin hayatı bu dava nedeniyle cehenneme dönmüştür. Müvekkil, Tatlıses’in hayranı da değildir, düşmanı da. Bu davadan tutuklanıp tahliye olduktan sonra toplum dışına itilmiş ve tüm hayatı ‘İbrahim Tatlıses’e Suikast’ davasının etkisi altına girmiştir. Ötekileştirilmenin yarattığı travma nedeniyle oldukça depresif bir hayat geçirmektedir.”

PKK'dan yargılandı

Haberin Devamı

İddianamede, Tatlıses’e AK Parti’ye yakınlaştığı için PKK tarafından suikast düzenlendiği, Bülent Altun’un da örgütsel içerikli buluşma gerçekleştirdiği iddia edilmişti. Altun’sa, BDP Silivri ilçe başkan yardımcısı olduğunu, suikastla ilgisinin olmadığını söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!