Başbakan Ahmet Davutoğlu: HDP, CHP’nin Kürt versiyonu

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Ahmet Davutoğlu: HDP, CHP’nin Kürt versiyonu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2015 01:02

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, seçim mitinglerine Siirt, Tunceli ve Malatya’da devam etti. Siirt’te HDP’yi hedef alan Davutoğlu, HDP’nin Doğu’da ve Güneydoğu’da müftüleri, Batı’da ise ateistleri aday gösterdiğini iddia etti.

Haberin Devamı

Siirt’e öğretim görevlisiyken geldiğini ve bir öğrencisinin evinde damda yattığını, o gün Siirt’in gök kubbesine aşkla bağlandığını anlatan Davutoğlu, özetle şunları söyledi:

BATIYA ATEİST ADAY...

“Dostu düşmanı iyi bilmeniz lazım. Geçmişte derin devlet, buralarda nasıl yanlış işlerle devletle milleti düşman kıldıysa, bu düşmanlık AK Parti kadrolarınca ortadan kaldırılmışsa, şimdi HDP bu yanlış zihniyetle milletle arasına uçurum açıyor. Tek parti zihniyeti CHP, ‘Diyanet’i kapatacağız’ diyor. Sadece onlar mı? Bu yaklaşımın Kürt versiyonu HDP diyor ki, ‘Diyanet’i kaldıracağız’.
Doğu’da, Güneydoğu’da eski müftüleri aday gösteriyorlar. Batı’ya gittiğinizde ateistleri. Herkes istediğine inanabilir. Ama İzmir’de, İstanbul’da, Bursa’da, Eskişehir’de gösterdikleri adayları burada, Tillo’da İsmail Fakirullah Hazretleri’nin huzuruna çıkarabilirler mi?

KEŞKE SENDE YÜREK OLSA


Hakkâri’de havaalanını açtık. Demirtaş diyor ki ‘Keşke o kurdelayı kesenler arasında biz de olsaydık’. Keşke sende bir yürek olsaydı da o iş makinelerine saldıranlara, ‘Bu havalimanını buranın vatandaşları kullanacak’ diyebilseydin. Eskiden derin devletin söylettiği bir slogan vardı. Muhafazakârlara, Kürtlere, başörtülülere derlerdi ki, ‘Ya sev ya terk et’. Şimdi bu HDP’nin zihniyeti aynı, ‘Ya bizim baskılarımıza boyun eğin ya da bu şehirlerden gidin’. Baskılara karşı bu ülkenin her santimi bizimdir diyecek misiniz? Siirt ne kadar Kürtlerinse İstanbul da o kadar bizimdir diyecek misiniz? Konya ne kadar Türklerin, Kürtlerinse Siirt de o kadar Konyalıların diyecek misiniz? Bizim evimize, sınırımıza kim gelirse gelsin onun aidiyetine bakmayız. Kapımızı sonuna kadar açar bağrımıza basarız. Bunun için AK Parti’ye karşılar. Neden? Çünkü biz zulme karşı mazlumları, adaletsizliğe karşı adaleti temsil ediyoruz.”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!