AKP oylarıyla barajı aşacağız

Güncelleme Tarihi:

AKP oylarıyla barajı aşacağız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2015 01:41

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, ‘İl gezilerine, sivil toplum ve meslek örgütü temsilcileriyle buluşmaları ve genel seçim gündemli konuşmalarına’ atıfla, “AKP’nin iktidar olması için değil, HDP’nin baraj altında kalması için uğraşması herkesi rahatsız ediyor. AKP’liler de rahatsız. Ve onun için HDP’yi barajın üstüne, AKP seçmeni çıkartacak” dedi.

Haberin Devamı

Demirtaş, Hürriyet’e şunları söyledi: “Her türlü provokasyona, aleyhte çalışmaya rağmen 7 Haziran akşamı biz barajı aşmış olacağız. AKP frenlenmiş, kalan gücü de kontrol altına alınmış olacak.Seçim Kanunu ve anayasa şu anda askıda. Cumhurbaşkanı hiçbirini dinlemiyor. Yargının denetleyemediği tek kişi o. Lakin bütün kampanyasını HDP karşıtlığı üzerinden kurmasının bir anlamı var. Erdoğan’ın bu söylemi, ciddi bir şekilde paniklediğinin göstergesi. Halk artık Erdoğan’ın samimiyetine inanmıyor. Geçmişte bir rüzgârı olduğu söylenebilirdi. Fakat artık yok. Bu kadar adaletsizliğe bulaşan, tarafsız olması gereken bir kişinin, bir partinin barajın altında kalması için uğraşması tepki çekiyor.”
Demirtaş dün Konya mitinginde de yaklaşık 15 bin kişiye seslendi. Miting için 7 ilden takviye polis ekibi getirtildi. 3 binin üzerinde polisin görev aldığı miting alanının etrafı 3 aşamalı bariyerlerle çevrildi.

GAZOZ AÇMAYA DA GELİR

Demirtaş, Erdoğan’ın açılışlara katılmasını şöyle eleştirdi: “Cumhurbaşkanı değil, ‘açılıştan sorumlu müdür’ mübarek. Nerede bir açılış kendisi orada. Açılışların tamamı da uyduruk. ‘Gazoz açılacak’ deyin gelir. Hiçbir fırsatı kaçırmaz. Evde konserve, yufka mı açacaksınız, Cumhurbaşkanı’nı çağırın, AKP propagandası için hiçbir şeyi kaçırmaz.”

Haberin Devamı

Saat değişti, Kazlıçeşme’de mitinge izin çıktı

Demirtaş, İstanbul Kazlıçeşme’de planladıkları miting ile ilgili krizinin çözüldüğünü söyledi: “Valiliğin Fetih kutlaması Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın da katıldığı bir AKP mitingine dönüştürülmüştür. Biz, ‘Kazlıçeşme’de miting yaptığımızı bile bile 29 Mayıs’ta yapılan kutlamayı 30 Mayıs’a, aynı saate almak risk, provokasyon girişimidir’ demiştik. Valilik sözlü olarak mitingimize izin verilmeyeceğini söyledi. İtirazlarımızı yaptık; aynı gün saat 15.00’te miting için izin verildi. Birkaç saat sonra da AKP’nin mitingi yapılacak” dedi. İstanbul Valisi Vasip Şahin ise mitinge izin yetkisinin ilçe seçim kurulunda olduğunu belirterek, “Seçim kanununa aykırı davranmanın müeyyidesi, yine aynı kanunda belirlenmiştir. İnsanların en ufak bir şekilde rahatsız olmalarını önleyecek ve huzuru sağlayacak tedbirleri alacağız. Kararlıyız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!