Başbakan Ahmet Davutoğlu: Kürtlerin baraj sorunu yok ama HDP’nin var

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Kürtlerin baraj sorunu yok ama HDP’nin var
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2015 01:41

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Kürtlerin baraj sorunu olmadığını, HDP’nin baraj sorunu olduğunu savundu.. Batman mitinginde Davutoğlu’ndan önce kürsüye çıkan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise “Çerez parası” sözlerine yönelik eleştirilere, “Kamudaki 115 bin aracın yalnızca 471’i makam aracı. Bunun küçüklüğünü anlatmak için söyledim” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Davutoğlu, Batman’da özetle şunları söyledi:

HDP’Yİ İSRAİL DESTEKLİYOR

“Kürtlerin baraj sorunu yok. Baraj sorunu HDP’nin. Çünkü, Türkleri de Kürtleri de Arapları da temsil eden AK Parti var. Sizlerin baraj sorunu yok, ama HDP’nin baraj sorunu var. Ne barajı biliyor musunuz? Korku barajı, terör barajı, şiddet barajı, dini değerlere karşı olma barajı var. Darbelere karşı olduğunu söyleyen HDP, çıktı meydanlara neler söylüyor bakın. İsrail’e yaranmak için ‘Kudüs, Yuhudilerin mekanıdır’ diyor. İsrail yanlısı uluslararası basına bakın; birçok lobiye dayalı uluslararası basın, ‘HDP barajı geçsin de AK Parti’nin önü kesilsin’ diye yayın yapıyor. Bunlar antiemperyalistti güya. Şu anda uluslararası emperyalist çevreler HDP kazansın diye kampanya yürütüyor. Kürtler, emperyalizme, sömürgecilere, haçlı seferlerine karşı ayağa kalkmış, Türkler, Kürtler omuz omuza diyecek miyiz? Diyanet İşleri Başkanı onurla Mescidi Aksa’da hutbe okuyor, HDP eş başkanı burada ona saldırıyor. Kim adına saldırıyorsun? Bu milletin Diyanet’inden ne istersin?

Haberin Devamı

KAHROLSUN IRKÇILIK

HDP, darbeleri destekleyenlerle aynı kefede. Tek gayretleri AK Parti’yi durdurmak. Bir köşe yazarı var. 2011 seçimlerinde, daha önce AK Parti kazandı diye vatandaşlara ‘bidon kafalı’ diyen bir cahil, edepsiz var ya ‘göbeğini kaşıyan adamlar’ diye millete hareket eden, şimdi demiş ki ‘Hepimizin oyları HDP’ye’ diyor. Milletle savaşan herkes şimdi HDP’ye oy istiyor. (Meydandaki partililerin, ‘Kahrolsun HDP’ tezahüratları üzerine) kimse kahrolmasın ama kahrolsun ırkçılık, kahrolsun ırkçılık.

ARKADAŞI DİYASPORA

Ermeni diyasporası da HDP’ye destek çağrısı yaptı. Güzel bir söz var ya ‘bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim.’ Arkadaşı, Ermeni diyasporası olandan Türk’e, Kürt’e, Arap’a fayda gelir mi? Buraya gelip de ‘Barajı geçemezsek ortalıkta anarşi çıkar’ diyerek 6-7 Ekim’den örnekler göstermeye çalışanları uyarıyorum.

AYDINLARIN AÇIKLAMASI

HDP’ye bir destek de güya aydınlardan geldi. Aydın önce objektif ve dürüst olacak. Bildiride diyor ki, ‘HDP’ye yapılan saldırılar kaygı verici.’ Biz saldırıyı kınadık ve faillerini buluyoruz. Ama aydın olmak aynı metinde AK Parti’ye yapılan saldırıları da kınamak gerekmez mi? O aydınlara sesleniyorum. Bir bildiri ile ‘Ya silah ya demokrasi’ diyecekler mi? Neden çıkıp da ‘demokrasinin olduğu yerde terör, silahlı gruplar olmaz’ diye bildiri vermiyorlar.”

Haberin Devamı

KÜRTÇE MEVLİT DİNLETİSİNE KATILDI

Başbakan Davutoğlu, Mardin’deki mitinginden sonra Başdanışmanı Hatem Ete’nin evini ziyaret etti. Davutoğlu ziyaretin ardından akşam saatlerinde tarihi Kasimiye Medresesi’nde ilk kez düzenlenen Kürtçe Mevlit dinletisine katıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen Kürtçe Mevlit programı TRT 6’dan da naklen yayınlandı.

BAKMADAN GEÇME!