Mutlu’yu kim vurdu

Güncelleme Tarihi:

Mutlu’yu kim vurdu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2015 01:28

‘Sesi Çok Güzel’ isimli yetenek yarışmasıyla tanınan Mutlu Kaya, Diyarbakır’daki evinde silahlı saldırıya uğradı. Kaya’yı keşfeden Sibel Can, “Sesi kadar kaderi de güzel olacak” diyerek ona sahip çıkmıştı.

Haberin Devamı

SERTAB Erener, Sibel Can ve Gökhan Türkmen’in jürisi olduğu Fox TV’de yayınlanan ‘Sesi Çok Güzel’ adlı yarışmaya katılan Mutlu Kaya, önceki akşam Diyarbakır Ergani’deki evinde silahlı saldırıya uğradı. Kimliği belirsiz kişilerce başından vurulan Kaya’nın Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisi sürüyor ve sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

İHBARLA GELEN FIRSAT

Dicle Üniversitesi’ni kazanmasına rağmen maddi imkânsızlıklar yüzünden okuyamayan Mutlu Kaya, 7 kardeşi ve annesiyle birlikte evli ablasının evinde tek bir odada yaşıyordu. Bir ilköğretim okulunun çay ocağında çalışan 19 yaşındaki Mutlu,15 Nisan’da başlayan ‘Sesi Çok Güzel’ yarışmasıyla ismini duyurmuştu. Yarışmanın formatında adaylar bizzat başvuru yapmıyor. Yapılan ihbarlar sonrasında jüri üyeleri yarışmacıların şehirlerine, evlerine, işyerlerine giderek onları dinliyor ve eğer beğenirse takımlarına alıyor. Kaya da yarışmanın ilk bölümünde Diyarbakır’dan gelen ‘Sesi çok güzel’ ihbarına yanıt veren Sibel Can tarafından keşfedilmişti. Can, Kaya’yı Ergani’de çalıştığı okulun kantininde ziyaret etmişti.

‘ARTIK KIZINIZ BENİM’

Sibel Can, daha sonra Kaya’nın evine giderek annesi Hanım Kaya ile sohbet etmiş ve “Artık kızınız bana ait. Ona sahip çıkarak elimden gelen tüm desteği vereceğim” demişti. Mutlu Kaya’nın Sibel Can’ın teklifini kabul edip İstanbul’a gelmeye karar verdiği anda söylediği, “Benim elbisem ve ayakkabım yok sözü izleyenleri üzmüştü. Kaya, yarışmada gösterdiği performansla da büyük beğeni toplamış ancak yarışma yayından kaldırılınca Ergani’ye dönmek zorunda kalmıştı. Kaya haftaya Diyarbakır’da sahneye çıkmaya başlayacaktı.

Dün saat 03.30’de Ergani’de meydana gelen olayın ardından geniş çaplı araştırma başlatan polis, yaptığı ilk incelemede bahçeden 2 kez ateş edildiğini birinin Mutlu Kaya’ya isabet ettiğini tespit etti.

Haberin Devamı

1 kişi gözaltında

MUTLU Kaya'nın silahlı saldırıda ağır yaralanmasının ardından failin yakalanması için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde özel bir ekip kuruldu. Olay yerinde yapılan incelemede 7.65 mm çapında bir silaha ait boş kovanlar bulundu.Polis Kaya'nın arkadaşlarını yakın takibe aldı. Olayın bir gönül ilişkisi kaynaklı olabileceği yönünde çalışmalarını sürdüren polis, bir kişiyi gözaltına aldı. Kaya’nın cep telefonunu da incelemeye alan polis, genç kızın telefonunda kontör olmadığını, arkadaşları ile kardeşlerinin telefonundan görüştüğünü tespit etti.

Haberin Devamı

‘Tehdit var, korkuyorum’ demişti

17 Nisan 2015’te Posta gazetesinde şarkı yarışmasıyla adını duyuran Mutlu Kaya’nın babası tarafından tehdit edildiği öne sürülmüştü. Haberde, Kaya’ya yönelik tehditlerin “İstanbul’a gidip şarkıcılık mı yapacaksın? Aşiret olarak buna izin vermeyiz” şeklinde olduğu, tehditler üzerine Mutlu’nun program ekibine “Korkuyorum” dediği, onu keşfeden Sibel Can’ın “Bu tehditler onun geleceğini karartmamalı, Mutlu okuyacak, bu işin eğitimini alacak. Sesi kadar kaderi de güzel olacak” dediği ifade edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!