İztuzu hazırlıksız

Güncelleme Tarihi:

İztuzu hazırlıksız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2015 01:28

İşletmesi Çevre ve Orman Bakanlığı’nca Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne verilen ünlü plaj İztuzu sezona ‘hazırlıksız yakalandı’. Plajda şezlong yok, tuvalet yok; böyle giderse turist de yok.

Haberin Devamı

MUĞLA Ortaca’daki Dalyan Mahallesi’nde dünyaca ünlü İztuzu Plajı’nın işletmesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne devredilmesinin ardından tartışmalar sürüyor. İşletmeci ve çevreciler endişeli:

‘DUŞ, TUVALET EKSİK’

Turizmci Önder Dombaycı: “Mayıs ayındayız ama İztuzu’nda şezlong, şemsiye, kafe, duş ve tuvalet hizmetleri eksik. Bu yıl için ilk verilere göre kaybımız yüzde 30. Bakanlık ve üniversiteden bu sorunları çözmelerini istiyoruz.”
Turizmci Özay Akdoğan: “10 gündür, özellikle Türk gruplar, okul tatilleri ile birlikte İztuzu Plajı’na yoğun ilgi gösteriyor. Ama 3 lira giriş ücreti alınıyor ve insanlar plaja gittiğinde şaşırıyor. Ne şezlong ne şemsiye... Dalyan’ın acil bir eylem planına ihtiyacı var.”

Otel İşletmecisi Emrah Özdemir: “Müşteriler ‘Sahile indiğimizde askerle karşılaşıyoruz. Şemsiye, şezlong yok’ diyor ve bir daha sahile inmiyor.”

‘İŞE SİYASET KARIŞTI’

İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu Sözcüsü Murat Demirci: “Özerk olmasını beklediğiniz bir üniversite yönetimi, siyasi bağlantılarını kesemiyor ve bakanın bu kararına ‘Hayır’ diyemiyor. Plaja gelenlere nereye havlu serilmeyeceğini bile söyleyemeyen, koruma ipini plaja sermeyen, dahası bunda bir sorun da görmeyen Muğla Üniversitesi’ne İztuzu’nun korunması konusunda nasıl güveneceğiz?”

İşletme üniversitede

Haberin Devamı

DÜNYACA ünlü İztuzu Plajı’nın işletmesini geçen yıla kadar belediye şirketi yaparken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı buranın işletmesini ihaleye çıkardı. Turizmciler ve çevreciler tepki gösterince bakanlık ihaleyi iptal etti, işletmesini Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne verdi.

Belediyeden yardım

ORTACA Belediyesi’ne bağlı Dalyan Günübirlik Turizm Hizmet İşletmeleri ve Tesisleri Ticaret A.Ş. (DALBEL) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Barış Sünger, geçiş sürecinde aksama yaşanmaması için plaj malzemelerini üniversiteye ücretsiz olarak tahsis ettiklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!