29 yıl sonra ayrıldılar

Güncelleme Tarihi:

29 yıl sonra ayrıldılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

Tam 29 yıllık beraberlikleri boyunca yalnızca bir tek gece ayrı kaldığı karısı Linda McCartney'in göğüs kanserinden ölümü, eski Beatles grubu üyesi ‘‘Sir’’ unvanlı Paul McCartney'i yıktı. Yakın arkadaşlarının ifadelerine göre, 56 yaşındaki Linda öldüğü an başucunda olan Paul McCartney İngiltere'nin güneyinde Sussex'teki çiftlik evine kapandı. Unutulmaz ‘‘Let it be’’ (Boş ver, öyle olsun...'' şarkısı ünlü çiftin ortak yaşama felsefesini yansıtıyordu.

Müzik dünyasında mutlu çift denilince ilk akla gelen isimlerden olan Linda ve Paul McCartney çifti, 1969 yılında ilk evlenmeye karar verdiklerinde büyük skandal olmuştu. Paul, ilk eşinden ayrılacağını ve Linda'yla evleneceğini söylediğinde Beatles grubunun üyeleri ve milyonlarca Beatles hayranı, büyük hayal kırıklığına uğramıştı. Herkes yeni gelin adayının Paul'u kesinlikle mutlu edemeyeceğine inanıyordu. Hatta nikah günü heyecandan yüzük almayı unutan Paul, bunu fark ettiğinde renkten renge girmiş ve bir dostunun yüzüğünü alıp törende Linda'nın parmağına geçirivermişti. Bu durumu fark eden ‘‘mutsuzluk tüccarları’’ başkasının yüzüğüyle evlenmenin büyük uğursuzluk getireceğini bile yaymışlardı çevreye...

HALA EL ELE TUTUŞUYORUZ

Ama önyargılı olanlar, kısa süre sonra yanıldıklarını anladılar. Linda, evlilikleri süresince her konuda eşine destek oldu. Ölümünden kısa bir süre önce İngiliz OK Dergisine bir demeç veren Linda McCartney, Paul ile kendisi ‘‘yıldırım aşkınaa tutulmuş yeni yetmelere’’ benzeterek ‘‘İlk buluşmada yapılan küçük şeylerden hâlâ büyük bir zevk alıyoruz, sinemaya gitmek ya da ormanda el ele yürümek gibi’’demişti. Çiftin birbirlerine duyduğu büyük aşk, Linda'nın ölümünden sonra yakınları tarafından da dile getiriliyor. Örneğin, Beatles'ın dağılmasından sonra Wings Grubu'nda Paul McCartney ile birlikte çalışan topluluğun eski davulcusu Denny Seiwell ‘‘Paul ile Linda ayrılmaz bir ikiliydi. Linda, Paul'un güvencesiydi, onu hep korudu, birbirlerine karşı derin bir aşk duyuyorlardı’’ dedi.

1995 yılında göğüs kanserine yakalandığını açıklayan Linda McCartney, hastalığa karşı amansız bir mücadeleye girişmiş ve daha iki ay önce ‘‘Kanseri yendim’’ diye bir açıklamada bulunmuştu. Ancak kanserin karaciğerine de sıçramasından sonra durumu giderek kötüleşmişti.

New York'ta gösteri dünyanının ünlü avukatı Lee Eastman'ın kızı olarak dünyaya gelen Linda 19 yaşında annesini bir uçak kazasında kaybetmişti. Arizona Üniversitesi'nden sanat tarihi dalından mezun olduktan sonra Jimi Hendrix, Bob Dylan, The Doors gibi müzik dünyasının ünlülerini fotoğraflarını çekerek adından söz ettirmeye başlayan Linda, 1967 yılında Beatles'ın fotoğraflarını çekmek üzere geldiği Londra'da Paul ile tanıştı. Çift, iki yıl sonra da evlendi. Linda, 1972 yılında Paul'un Wings Grubu'na katıldı, ancak detone sesi yüzünden ağır eleştirilere hedef olmuştu.

VEJETARYEN ÇİFT

Mariyuana taşımak suçundan iki kez kocasıyla birlikte gözaltına alınan Linda, birkaç yıl önce vejetaryen yiyecek firması kurmuştu. Çiftin 27 yaşında Mary, 25 yaşında Stella ve 19 yaşında James olmak üzere üç çoçukları var. Modacı olan Stella, geçtiğimiz yıl Fransız Modaevi Chloe'de baş desinatör olarak göreve başlamıştı. Kızlarının ilk büyük moda gösterisine katılan Paul ve Linda McCartney çiftinin mutluluğu, o gün tüm basın organlarınca yayımlandı.

Hiç acı çekmedi

Linda McCartney'in ne zaman toprağa verileceğine ilişkin bir açıklanma yapılmazken, Paul'un karısının cenaze törenine çiçek gönderilmemesini, onun yerine kanser araştırma kuruluşlarına ve hayvanları koruma derneklerine bağışta bulunmasını ya da Linda'nın anısına vejetaryen olunmasını istedi. Paul McCartney'in sözcüsü Geoff Baker, dün basına yaptığı açıklamada ‘‘Ölümün tek teselli edici yanı Linda'nin hiç acı çekmemiş olması. Ölümünden iki gün önce tatil yaptıkları Santa Barbara'da Paul ile birlikte at sırtındaydı’’dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!