Şaklaban ya!

Güncelleme Tarihi:

Şaklaban ya
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2015 01:30

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in iade kararı aldığı makam aracını kast ederek “1 milyon liralık kaynağı bulduk” diyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a isim vermeden, “Diyanet sana ne yaptı? Bunlar şaklaban ya” sözleriyle yüklendi. Erdoğan, Rize ve Trabzon’daki toplu açılış törenlerinde özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

Erdoğan, Rize ve Trabzon’daki toplu açılış törenlerinde özetle şunları söyledi:

“Demokrasi yoluyla elde edemediği iktidarı tehdit yoluyla gasp etmek bu zihniyetin klasik yöntemidir. Nitekim 1997 yılında 28 Şubat döneminde yine aynı yöntemle bir kez daha iktidarı gasp ettiler. Ana muhalefet partisinin Ankara’da hem de listenin ilk sırasında milletvekili bir bayan var. Bu aday 28 Şubat döneminde başörtülü kızlarımıza yönelik baskıların en büyük savunucusudur. Başörtülüyle başı açığın aralarında problem yok. Problem bu sapık zihniyetlerde.

HARVARD’DA NASIL OKUR?

Kızlarım kapıdan geri çevrildi. Maalesef, kendi ülkemde üniversiteye gidemediler. Yurtdışına göndermek zorunda kaldım. Erkek evladım da okuyamadı. Yüksek puanı olmasına rağmen katsayıya takıldı. O da gitti ABD’de lisans eğitimini aldı, Harvard’da master’ını bitirdi. Niye, kıskanıyorlar. İmam hatipli Harvard’da nasıl okur? Okur işte, bal gibi okuyor.

HOCAM NE YAPIYORSUN

Haberin Devamı

Terör örgütünün arkasındaki parti Diyanet’e takmış. Diyanet sana ne yaptı? Kaynağın bir tanesi de ne biliyor musunuz? Diyanet İşleri Başkanımız, tutmuş o Mercedes arabayı ‘Ben satılsın dedim’ diyor ve sattırıyor. Halbuki benim bilgim olsa, ben derdim ki ‘Mehmet hocam ne yapıyorsun, niye satıyorsun? Senin bineceğin Mercedes’in fiyatı ne ya, gazetelerin attığı manşetlere niye bakıyorsun?’ Diyor ki kaynaklardan bir tanesi ‘O 1 milyonu bulduk’ diyor. Bunlar şaklaban ya! Bunlar şu anda ellerindeki belediyeleri yönetemiyorlar. Belediyelerinin olduğu yerler pislikten geçilmiyor. Yeni anayasa ve başkanlık sistemine ihtiyacımız var. Tüm dünyada aynı süreç yaşanıyor.

(Yatırımları anlatırken) Bizim alameti farikamız hizmettir ama Pensilvanya’dakiler gibi değil.”

Rize’de toplu açılış töreninin ardından Valiliği ziyaret eden Erdoğan, Çaykur Rizespor yöneticileriyle de görüştü.

Rize karşılaması

UÇAKLA geldiği Trabzon’dan helikopterle Rize’ye geçen Erdoğan, baba ocağında ‘Haydi Rize Başkanına sahip çık’, ‘Başkanımıza tam destek’, ‘Rahat uyu Tenzile ana, yiğidin bize emanet’ pankartları ve Türk bayraklarıyla karşılandı. Rize Cumhuriyet Meydanı’nda yoğun güvenlik önlemleri alınırken, alanı gören camiye ve yüksek binalara keskin nişancılar yerleştirildi. Konuşmaların yapıldığı platformun iki yanına üzerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve Cumhurbaşkanlığı forsunun bulunduğu iki dev pankart asıldı. Açılış törenine Adalet Bakanı Kenan İpek, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!