MHP'den İBB hakkında suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

MHPden İBB hakkında suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2015 14:02

MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, 'Ak Saray' ve '17-25 Aralık' ile ilgili Yüksek Seçim Kurulu'ndan izinli afişlerinin İBB zabıtaları tarafından söküldüğünü iddia ederek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ait Bostancı İDO iskele karşısı ve Kadıköy Tepe Nautilius AVM karşısında bulunan reklam panolarındaki Milliyetçi Hareket Partisi'ne ait seçim afişlerinin İBB zabıta ekipleri tarafından yırtılarak kaldırıldığını iddia eden MHP İstanbul İl Başkanı Karataş, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmaları ile ilgili MHP İstanbul İl Başkanlığı Binası'nda basın açıklamasında bulundu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR
MHP'nin 7 Haziran seçim kampanyası kapsamında 9 görsel hazırladıklarını belirten Karataş, "Bunlardan 2 tanesini pazar günü, biri 17-25 Aralık yolsuzluğu ile ilgili biri 'Kaçak Saray' ile ilgili yani Ak Saray değil kara saray görselimizle ilgili, hiçbir hukuki dayanağı olmayan bir şekilde İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıtaları tarafından yırtılarak kaldırılmıştır. İBB yetkilileri reklam firmasını arayarak bu görselleri kaldırın demesine rağmen, reklam firması bunun seçim kurulundan veya savcılıktan bir kağıt olarak verilmesi gerektiğini ifade etmesine rağmen, kaldırılması yönünde yine baskı yapıyorlar. Firmanın kaldırmamasına rağmen Bostancı'daki 9 tane görselimizi yırtarak kaldırıyorlar. Biz de bunun karşılığında MHP İstanbul İl Başkanlığı olarak, İstanbul İl Seçim Kurumuna ve İstanbul Cumhuriyet Savcılığına başvurduk. Onun haricinde bir tutanak tutarak reklam firmasına bu 9 görselimizin tekrar asılması gerektiğini ifade ettik. Firma il seçim kurulundan çıkaracak karar doğrultusunda bunları asacaklarını büyükşehir belediyesinin de hukuksuzluk yaptığını ifade etmiştir" dedi.

Haberin Devamı

YIRTILAN AFİŞELERİ EL İLANI OLARAK BASTIRDILAR
MHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından kaldırılan iki afiş el ilanı olarak bastırıldı. 1 Milyon 370 biner tane bastırılan 2 el ilanının dağıtımına parti binasının önündeki yolda başladı. Yoldan geçen vatandaşlara el ilanları dağıtan Karataş, "İstanbul'un 39 ilçesinde 930 tane mahallesinde bugün itibaren 1 hafta içerisinde 3 milyona yakın bildirimizi dağıtacağız. 17-25 aralığı unutturmak istiyorlar. Unutturmayacağız. 1 milyon 370 bin tane 17-25 Aralık, 1 milyon 370 bin tane Aksaray değil Kara saray bastırdık. Bu sayının sebebi de biliyorsunuz resmi rakam olarak 1 milyar 370 bin TL'ye kaçak sarayın maliyeti var. Biz bunlar gibi sıfırlamayı bilmiyoruz. Ama imkanlarımız doğrultusunda 1 Milyar 370 Bin tane bildiri bastırmayacağımıza göre temsili olarak bu sayıda bastırdık. Tahmini bir hafta içerisinde bildiri dağıtımını bitirmiş oluruz" şeklinde konuştu.

BAKMADAN GEÇME!