Feyzioğlu'ndan Danıştay tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Feyzioğlundan Danıştay tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2015 12:03

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Danıştay'ın kürsüsünü avukatların temsilcisi TBB'ye kapatıp kürsü geleneğinin bozulmasından sonra töreni de ilk kez medyaya kapatmasına çok sert tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Feyzioğlu Hürriyet Dünyası'na, "Bu yeni Türkiye dedikleri yasaklar ülkesinin kendini inkar eden yeni Danıştay'ıdır. Danıştay korumakla yükümlü olduğu anayasayı kendi elleriyle ihlal etti. Böyle giderse Danıştay Başkanı cüppesine ilik açtırıp düğme de diktirecek. Bazı hakimler tarihe altın harflerle geçerler kurumlarını da yüceltirler bazı hakimler ise maalesef kurumlarının 100 yıllık birikimini sorumsuzca harcarlar. İsimlerini de pek kimse hatırlamaz" dedi.

Feyzioğlu şu değerlendirmeleri yaptı:

DANIŞTAY'DAKİ TÖREN DOĞUM GÜNÜ MÜ

"Danıştay'daki açılış töreni aile arasında bir doğum günü değildir. Orada Danıştay Başkanı'nın ne söylediği ne söylemediği basın tarafından izlenmeli ve kamuoyu bilgilendirilmelidir. Maalesef Danıştay korumakla yükümlü olduğu anayasayı kendi elleriyle ihlal etmiştir. Basının haber alma özgürlüğünün kısıtlandığı bir yerde halkın bilgilenme hakkı elinden alınır.

DANIŞTAY BAŞKANLIĞI İDARE İLE NE KADAR İÇLİ DIŞLI OLDUĞUNU GÖSTERDİ

Vatandaşları idarenin keyfiliğine karşı korumakla görevli olan varlık sebebi bu olan Danıştay başkanlığı anayasadaki basın özgürlüğünü hiçe saymak suretiyle idare ile ne kadar içli dışlı uyumlu olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu yeni Türkiye dedikleri yasaklar ülkesinin kendini inkar eden yeni Danıştay'ıdır.

ERDOĞAN'IN KARŞISINDA CÜPPESİNİN OLMAYAN DÜĞMESİNİ İLİKMEYE KALKMIŞTI

Nitekim Danıştay Başkanı geçen seneki törende de Başbakan'ın önünde cüppesinin olmayan düğmelerini iliklemeye çalışırken, temsil ettiği bütün hakimlerin yüzünü kızartmış idi.

HAYIRLI OLSUN'A GİTTİĞİMİZDE PUTİN'İ METHETMİŞTİ YAPTIKLARINA ŞAŞIRMIYORUM

Kendisini ilk seçildiğinde hayırlamaya gittiğimizde ise bize Putin'i methetmişti, Zaten dolayısıyla yaptıklarına şaşırmıyorum. Onu seçenlere şaşırıyorum.

CÜPPEYE İLİK AÇTIRIP DÜĞME DİKTİRECEK

Böyle giderse cüppesine ilik açtırıp düğme de diktirecek. Bazı hakimler tarihe altın harflerle geçerler kurumlarını da yüceltirler, bazı hakimler ise maalesef kurumlarının 100 yıllık birikimini sorumsuzca harcarlar. İsimlerini de pek kimse hatırlamaz.

TÖREN YASAĞI YARGIYA TAŞINIYOR

Danıştay'daki sabahki geleneksel törende bu yıl ilk kez TBB Başkanı'nın konuşturulmayıp törenin de medyaya kapatılması yargı camiası ve Ankara'da büyük tartışma yarattı. Olayı tutanak altına alan yargı muhabirleri konuyu yargıya taşımaya hazırlanıyorlar.

YARGIÇLAR SENDİKASI: DANIŞTAY YÖNETİMİ DE BAĞIMSIZ YARGININ TABUTUNA ÇİVİ ÇAKTI

Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ da törenin medyaya kapatılmasına şu şekilde tepki gösterdi:
"Danıştay kuruluş yıldönümü toplantıları bir yandan kutlama töreni diğer yandan Danıştay'ın hukuka ve rejime yönelik görüşlerinin kamuoyuna açıklandığı bir törendir. Kamuoyunu bilgilendirmenin tek yolu da bu açıklamaların özgür basın ile paylaşılmasıdır. Bu nedenledir ki Danıştay yönetiminin törenlere AA ve TRT dışında basın yayın organlarını almamalarını doğru bulmuyoruz. Geçen yıl yapılan toplantıda Danıştay Başkanı'nın o zamanın Cumhurbaşkanı'nı bırakıp Başbakan'ın ardından koşmasının ardından bu yıl yapılan törenlerde takınılan tavır manidardır. Ne yazık ki bu ve benzer davranışlar, kararlar Danıştay'ın bir Yüksek Mahkeme olma niteliğini kaybedip bürokratik hiyerarşi içinde bir memuriyet makamına dönüştürülmesinden başka bir şeye hizmet etmez. Bu kararıyla bağımsız yargının tabutuna bir çivi de Danıştay yönetimi çakmıştır. Unutmayalım basının özgür, bilgi alma hakkının var olmadığı bir ortamın demokratik olduğunu söyleyemeyiz. Olan Türkiye demokrasisine, yargının bağımsızlığına, halkın bilgiye ulaşma hakkına, basın özgürlüğüne olmaktadır. Geçmiş olsun"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!