7 Haziran’ın ilk oyları

Güncelleme Tarihi:

7 Haziran’ın ilk oyları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2015 02:16

MİLLETVEKİLİ genel seçimi için yurtdışı ve gümrük kapılarında oy verme işlemi başladı. Bu kapsamda Almanya, Avustralya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa, İsviçre ve KKTC’de 31 Mayıs’a kadar oy kullanılabilecek.

Haberin Devamı

Ayrıca 33 gümrük kapısında 7 Haziran’a kadar oy verilebilecek. Sarp, Kapıkule, Pazarkule, İpsala, Hamzabeyli, Dilucu, Dereköy karayolu gümrük kapılarında; Şakirpaşa, Esenboğa, Antalya, Eskişehir, Elazığ, Gaziantep, Hatay, İstanbul Atatürk, İstanbul Sabiha Gökçen, Adnan Menderes, Erkilet, Konya Askeri Havaalanı, Dalaman, Bodrum-Milas, Samsun, Trabzon, Zonguldak havalimanı gümrük kapılarında ve Kuşadası, Ayvalık, Çeşme, Derince, Mersin, Taşucu, Marmaris, Bodrum, Samsun liman gümrük kapılarında oy kullanılacak. Şırnak’ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Gümrük Kapısı’nda ise YSK’nın aldığı karar uyarınca bu seçimde oy kullanılmayacak. Silopi İlçe Seçim Kurulu Başkanı Abdulkadir Ecevit, yurtdışı seçmen listesinde kayıtlı olanların Habur’a gelmeden konsoloslukta oy kullanması gerektiğini belirtti.
Seçmenlerin bulundukları ülkede veya gümrük kapısında oy kullanmak için T.C. kimlik numarasını gösteren nüfus cüzdanı veya pasaportunu ya da numaranın yer aldığı ek bir kimlik belgesi veya temsilciliklerce verilmiş nüfus kayıt örneğini gösterecek.

İLK OY AVUSTRALYA’DAN

Avustralya’daki gurbetçiler, 7 Haziran seçimi için saat farkı nedeniyle yurtdışında ilk oy kullananlar oldu. Canberra Büyükelçiliği, Melbourne ve Sydney başkonsolosluklarına sandık kuruldu. m AA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!