Başbakan Davutoğlu Bingöl'de konuştu

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Davutoğlu Bingölde konuştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2015 15:11

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti’nin Bingöl mitinginde konuştu.

Haberin Devamı

İşte Davutoğlu’nun konuşmasından satır başları:

Bakın 90’lı yıllarda faili meçhuller vardı. Olağanüstü hal vardı. Kim kaldırdı. Şimdi birileri bir tuzak içinde.

Seçim kampanyası faaliyetlerine dikkat edin. CHP tekrar tek parti dönemini aratacak şekilde Diyanet ile imam hatip ile hesaplaşmaya kalkıyor. CHP Genel Başkan yardımcısı diyor ki HDP’nin barajı geçmesi çok önemli. Zihniyeti görüyor musunuz. İkisinin de aynı. Bugün CHP ile HDP aynı yolda. HDP Türkiyeleşemedi CHP’leşti. Bakıyorsunuz o da “Dinayet’i kapatacağız” diyor.

Bu milleti dininden koparmak için Diyanet’i kapatmak istiyorlar. Diyanet’in yurtdışında yaptıklarından rahatsız olan uluslararası çevrelerin talimatı bunlar. Bunların bütün meselesi; CHP’nin, HDP’nin, paralelin, AK Parti’nin getirdiği yükselişi durdurmak.

Bundan sonra Bingöllüler o dağlı yollarda kalmayacak. Hastası olan acaba ne zaman ambulans gelecek diye beklemeyecek. Kar paletli ambulanslarla geliyoruz kar paletli. Gerektiğinde helikopterle geliyoruz.

Haberin Devamı

'UÇUK VAATLERDE BULUNANLAR BUNLARTI DUYSUN'

Uçuk vaatlerde bulunanlar bu rakamları duysunlar. 8 milyon ders kitabı dağıttık. Bingöl’e dönük yeni müjdelerimiz var. Bingöl bir kavşak noktasıdır. Bütün yollar Bingöl’den geçecek. Erzurum’dan Diyarbakır’a giden kuşağı bölünmüş yol yapacağız. Bingöl kavşak olacak.

Sosyal yardımlardan bahsediyorlar. 3 bini aşkın kadınımıza, eşini kaybetmiş kadınımıza maaş veriyoruz. Öğrencilere burs veriyoruz. Bingöl’ü ihtisas alanı haline getirmek için tekstil kent kuruyoruz. Genç kızlarımızın çalışacağı çağrı merkezi olacak.

Bingöl’ün en önemli sıkıntıların birisi deprem riski taşıyor olması. Sakarya depremini hatırlıyorsunuz. Zayıf bir Türkiye. O dönemin başbakanı Sakarya’ya gidemedi. Bingöl depremi olduğunda devletin yanınızda gördünüz mü. O dönem Sayın Cumhurbaşkanımız, başbakandı. Şimdi kentsel dönüşüm başlatıyoruz.

HDP Eş Başkanı, Ermeni Diasporası ile bu bölgeyi Ermeni toprakları olarak gösteren haritanın önünde poz verdi poz. Orada Ermeni Diasporasını memnun etti, burada Yahudilere mesaj olsun diye Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır dedi. Kudüs aşığı Bingöllüler, masum Filistinlileri savunmaya var mısınız. Gazze’de şehit edilen küçük çocukları savunmaya var mısınız?

Haberin Devamı

Artık mesele bir parti meselesi. Siyaset meselesi değildir. Bir zihniyet meselesidir zihniyet. CHP Başkanı diyor ki İsrail’de neden büyükelçimiz yok. Biri Türk ulusalcısı diğeri Kürt ulusalcısı. Hem CHP hem HDP genel başkanları hem de arkalarındaki paralel bilsin ki biz bu topraklarda zalimlerle dost olmayacağız. Mazlumları yalnız bırakmayacağız.

CHP Genel Başkanı “Bu mazlumları Suriye’ye geri göndereceğiz” diyor ama Demirtaş’tan “Nereye göndereceksin” diye ses gelmiyor. Devlet Bahçeli biz Türkmenleri göndermeyeceğiz diyemiyor. CHP Genel Başkanı’nın söylediğini Avrupa’da başkası söylese bu ırkçılıktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!