Kandilli Rasathanesi'nde bir ilk

Güncelleme Tarihi:

Kandilli Rasathanesinde bir ilk
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2015 21:34

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü müdürlüğüne ilk kez seçimle bir müdür atandı.

Haberin Devamı

Prof.Dr. Haluk Özener, eski müdür Prof.Dr. Mustafa Erdik'in yaş haddinden emekli olmasının ardından Rasathane müdürü oldu. Görev değişimi için ilk kez enstitüde 19 öğretim üyesi oy kullandı. Rasathane tarihinde ilk kez yapılan bu seçimde 4 aday çıktı. Bu adaylardan Jeodizi Anabilim Dalı'ndan Prof.Dr. Haluk Özener öğretim üyelerinin çoğunluğunun oyunu aldı. Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu da en çok oyu alan Prof.Dr. Özener'i böylece enstitü tarihinin ilk seçilmiş müdürü olarak atadı.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Gülay Barbarosoğlu, "BÜ'nin demokratik pratiklerine uygun olması için rektörlük olarak tercihin seçim ile belirlenmesini istedim" dedi.

Prof. Dr. Haluk Özener, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nün 11’inci müdürü olarak 6 Mayıs’ta görevine başladı.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Haluk Özener Kimdir?

Haluk Özener 1988 yılında, İstanbul Teknik Üniversitesi, İnşaat Fakültesi, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra 1992 ve 2000 yıllarında Boğaziçi Üniversitesi Jeodezi Anabilim Dalı’nda yüksek lisans ve doktora çalışmalarını tamamladı.

Akademik kariyerine 1989 yılında Araştırma Görevlisi olarak Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nde başlayan Özener, 2003’te doçent ünvanını aldı, 2005-2007 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, Jeodezi Anabilim Dalı Başkan’lığını sürdürdü. KRDAE-Jeodezi Anabilim Dalı ve Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde görev aldı.

Akademik hayatına 2007-2009 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölümü’nde devam ettikten sonra, 2009 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde Profesör ünvanı ile tekrar göreve başladı. Prof. Dr. Haluk Özener, 2010 yılından bugüne Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı ve Jeodezi Anabilim Dalı Başkanı olarak çalışmalarını sürdürüyordu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!