Hakim Özçelik ve Başer'in tutukluluğuna itiraz

Güncelleme Tarihi:

Hakim Özçelik ve Başerin tutukluluğuna itiraz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2015 14:59

Eski İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mustafa Başer ile eski İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik'in avukatları, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesince verilen tutukluluk kararına itiraz etti.

Haberin Devamı

Hakim Başer'in avukatı Celal Sis, 11 sayfalık itiraz dilekçesini Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sundu.

Sis, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, müvekkili hakkında 1 Mayıs'ta tutuklama kararı verdiğini hatırlatarak, aynı gün hakim Metin Özçelik'in avukatının da itiraz dilekçesini mahkemeye sunduğunu söyledi.

Bunun üzerine dosyanın 2802 Sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu uyarınca incelenmek üzere Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildiğini aktaran Sis, mahkemenin itirazları en kısa sürede değerlendireceğini düşündüklerini aktardı.

İstanbul merkezli yürütülen "Paralel Yapı" soruşturmasında Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile bazı emniyet personelinin de aralarında bulunduğu tutuklu zanlıların avukatlarınca yapılan "hakimin reddi" talebini kabul eden ve tutukluların salıverilmesine karar veren asliye ceza mahkemesi hakimleri Metin Özçelik ile Mustafa Başer hakkında 30 Nisan'da gözaltı kararı verilmişti.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, hakimler Başer ve Özçelik'i, "örgüt üyesi" oldukları iddiasıyla tutuklanmaları talebiyle Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk etmişti.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi de Başer ve Özçelik'in, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” ve “silahlı örgüt üyesi olmak” suçlarından tutuklanmalarına karar vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!