Bedelini ödemeliler

Güncelleme Tarihi:

Bedelini ödemeliler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2015 01:32

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Silivri Cezaevi’nde tutuklu olan polislerle ilgili kriz yaratan tahliye kararlarına sert tepki göstererek, “Kendilerine ait olmayan yetkiyi kullanarak yetki gaspı yapan bir yargı mercii var” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, Kuveyt’e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’ndaki basın toplantısında, polislerin tahliyesine yönelik kararla ilgili sorulara şu yanıtı verdi:

GECE ODASINI KİLİTLEDİ

“Bunlar 23 Nisan tatil gününde bu işi başlattılar. Ardından cumartesi, pazar, bu tatilde de bunu sürdürdüler. Daha da ilginci, gece sabaha kadar odasında çalışma yürüten bir hâkim ve odası kilitli, kimseye odasını açmayarak, anlaşılmayacak şekilde bu işi sürdüren iki hâkim. Türkiye’de bu ilişkilerin nerelere geldiği bakımından tehlikeli, çok çok sıkıntılı bir süreç. Bazı milletvekilleri İstanbul’da Adalet Sarayı’na gidiyorlar. Anayasamızın 138’inci maddesine baktığımız zaman, bir defa yargı esnasında ister milletvekili olun, ne olursanız olun yargıyı baskı altına alamazsınız. Bunların hukukla falan alakası yok. Hukuk dışı ve Pensilvanya’dan alınan talimatlarla, dualarla bir yönlendirme söz konusu. Bugün (dün) HSYK’nın alacağı kararla ideal bir netice umarım yakalanmış olur. Tahliye kararıyla beraber sosyal medyada algı operasyonu yürütülmesi, arşiv resimleriyle adeta cezaevinden çıkmışlar, dışarıdalar gibi onları yayınlamak, göstermek gerçekten çok çok çirkin. Nasıl bir örgüt çalışması olduklarını göstermesi bakımından çok çok önemli. Şimdi bu örgütün içinde yer alanların A’dan Z’ye bedelini ödemesi lazım. Bu ülke rastgele bir ülke değil, bu ülkede artık demokrasi, adalet hukuk yerini bulacak. Kimsenin istediği gibi artık adaleti şekillendirme yetkisi yoktur. Daha da ileri gitmek, daha farklı şeyler de anlatmak istemiyorum.”

PUTİN’E KIRGINIM

Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ermeni soykırımıyla ilgili sözlerini de şöyle değerlendirdi: “Rusya’nın ilk defa kullandığı bir ifade değil, benzer ifadeyi daha önce Fransa da kullandı. Ben şahsen Putin’in böyle bir adım atmasına üzgünüm, kırgınım, bunu da söyledim. Bana göre, Hollande açısından söylüyorum, yanlış yapmıştır. Çünkü onlar bunu Türkiye’ye bir saldırı olarak plan olarak düzenlemişlerdi. Biz işi Ermenistan’a yönelik bir saldırı olarak planlamadık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!