İmam hatipleri CHP kurdu

Güncelleme Tarihi:

İmam hatipleri CHP kurdu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2015 01:32

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde imam hatipleri kapatacakları yönündeki eleştirilere “İmam hatip okullarını kuran parti CHP’dir. Herkesin çocuğunu istediği okulda özgürce okutma hakkı var” yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, Balıkesir’de Kuvayi Milliye Meydanı’nda dün düzenlediği mitingde özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

HANGİ SORUNU ÇÖZDÜLER

“13 yıldır ülkeyi yönetiyorlar, 13 yıl. Hangi sorunumuzu çözdüler? 6 milyon 200 bin işsizimiz, aylığı bin liranın altında 8 milyon emekli, 17 milyon yoksulumuz, açlık sınırında 1 milyon nüfusumuz var. Özgürlüğü elinden alınmış medya var. Korkudan sesini çıkaramayan iş dünyamız var. Sesini yükseltenin alınıp karakola götürüldüğü bir düzen var. Bu tabloya 'Evet' diyorsanız sözüm yok. 'Yoksulluğum giderilmeli' diyorsanız sandığa gideceksiniz, altı oku görecekseniz orada. Altı okun böğrüne basacaksanız.

DİNİ İNANCI MALZEME YAPMAYACAĞIZ

'CeHaPe zihniyeti var ya bunlar gelince imam hatibi kapatacaklar' diyor. O lafları söyleyenlere açıkça ifade ediyorum. İmam hatip okullarını kuran parti CHP'dir. Bir kez daha duysunlar. Kimsenin etnik kimliğini siyasete malzeme yapmayacağız. Kimsenin dini inancını siyasete malzeme yapmayacağız. Yaşam tarzını siyasete malzeme yapmayacağız.”

YARGI KARARLARI UYGULANMALI
(Balıkesir Atatürk Havaalanı’nda yargıdaki son gelişmeler sorusu üzerine) Anayasamıza göre yargı kararları kesindir ve uygulamak zorundayız. Bir mahkeme hatalı karar verebilir mi? Verebilir. Yasalara aykırı mı? Aykırı da olabilir. Ama bunun itiraz merci bir üst mahkemedir. Yargı kararını uygulamama gibi yönetimin bir yetkisi yoktur. Aksi halde suç işlemiş olur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!