Gözler savcılıkta

Güncelleme Tarihi:

Gözler savcılıkta
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2015 01:32

Bursa’da ağır zihinsel engellilerin tedavi gördüğü İbn-i Sina Özel Bakım Merkezi’nde çocukların dövülüp aç bırakıldıkları iddialarıyla ilgili dün çeşitli açıklamalar geldi.

Haberin Devamı

BAKANLIK: ‘İDDİA ASILSIZ’

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı iddiaların asılsız olduğunu savundu: “İddialar, 14 Ağustos 2014’te Valilik onayıyla İl Müdürlüğü’nce araştırılarak, 28 Kasım’da suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca Bakanlık müfettişleri iddiaların asılsız olduğunu tespit etmiştir.”

‘TEFTİŞ RAPORU GELMEDİ’

Bursa Valisi Münir Karaloğlu iddiayla ilgili soruşturmanın hem bakanlık hem de savcılıkça sürdürüldüğünü söyledi. Karaloğlu, “Bakanlık’tan şubat ayında 2 müfettiş geldi, martta incelemeyi tamamladılar. Ama daha teftiş raporları bize ulaşmadı” dedi.

‘BİZE TUZAK KURULDU’

Özel Bakımevi Müdürü Halil İbrahim Divli işten çıkarılan bir kişinin kendilerine tuzak kurduğunu öne sürerek, “İddialar asılsız. Gerekli yasal girişimlerde bulunuyoruz. Çocuğun kelepçelenmesiyle ilgili doktor raporumuz var” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘İFADELER ALINACAK’

Bursa Barosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Kemal Özgür Yetkin de, savcılık soruşturmasında kamu görevlilerinin ifadelerinin alınacağını belirtti. Yetkin, “Bakımevinde kalan 2 otistik çocuğun ailelerini de savcılığa yönlendirdik” dedi.

İDDİA İÇİN ŞİKÂYET

Bakımevi avukatı Ahmet Sinan Dilsiz iddia sahibi eski 2 çalışan için suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti, “Bakanlığımız kurumumuzu bir yıldır denetliyor. İddiaların asılsız olduğu görülmüştür” dedi.

BABA: BİLİYORDUM

Merkezde kelepçelenen S.K.’nın babası Mustafa K. otizmin zor bir hastalık olduğunu belirterek “Ellerini bağlamak zorunda kaldıklarını söylediler ki haklılar da ama kelepçeye şahit olmadım” dedi.

Soruşturma sonunda kapatılabilir’

BURSA Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, savcılık soruşturmasını hatırlatarak, “Bakımevi suçlu bulunursa, kapatılabilir. Para cezasına da çarptırılabilir. Hastaların başka bakımevlerine dağıtımı yönünde de karar verilebilir. Suçsuz olduğu ortaya çıkarsa görevine devam edebilir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!