23 Nisan arafesinde öğrenciye 'eğitime destek sopasıyla' dayak

Güncelleme Tarihi:

23 Nisan arafesinde öğrenciye eğitime destek sopasıyla dayak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2015 15:09

Okulda öğrencilere yönelik dayağa bir yenisi eklendi. İstanbul Arnavutköy’de bulunan Anafartalar Ortaokulu'nda görevli öğretmen U.Ç. sınıfa getirdiği sopa ile bir öğrencinin eline birkaç kez vurdu. Öğretmenin “eğitime destek sopası” olarak tarif ettiği sopanın sağ el baş parmağına denk geldiği çocuk hastanelik oldu. Öğrencinin ailesi sorumlular hakkında işlem yapılmasını istiyor.

Haberin Devamı

'EĞİTİME DESTEK SOPASI'
Arnavutköy’de bulunan Anafartalar Ortaokulu 7’inci sınıfta yaşanan olay dün şöyle gelişti: Fen ve teknoloji öğretmeni U.Ç. ders sırasında öğrencilerden birini dışarı göndererek bir sopa getirmesini istedi. Dışarı gönderilen öğrenci birkaç dakika sonra elinde bir sopa ile sınıfa geldi. Öğretmen U.Ç. sınıfa dönerek ‘bu el yapımı bir sopa, eğitime destek sopası’ dedi. Öğrencilerden S.G. ise ‘nasıl el yapımı öğretim’ deyince U.Ç. “Sen çok mu merak ettin gel göstereyim” dedi.

23 Nisan arafesinde öğrenciye eğitime destek sopasıyla dayak

Öğrencisi S.G.’yi yanına çağıran öğretmen U.Ç. ısrarlı olunca öğrenci korktu ve yanına gitmedi. Birkaç kez S.G.’yi çağıran öğretmen U.Ç. daha sonra yanına gelen öğrencinin sağ eline birkaç kez elindeki sopa ile vurdu. Sağ el baş parmağına denk gelen sopa nedeni ile canı yanan S.G. yerine oturdu. Ancak kısa bir süre sonra elinin şişmesi nedeni ile okul müdürünün odasına gitti.

Haberin Devamı

Arnavutköy Devlet Hastanesi’ni götürülen S.G’nin sağ el baş parmağında doku zedelenmesi olduğu belirlendi. Parmağı palet alınan S.G. için ailesi karakola başvurdu.

OKUL MÜDÜRÜ: 'DAHA NE YAPALIM'
Öğrenci S.G.’nin babası M.G. olaydan sonra durumdan haberdar olduğunu belirterek “Hemen hastaneye gittim. Önce rapor alınmaması sağlanmış. Biz devreye girerek rapor aldım. Daha sonra okul müdürünün yanına gittim. Konu ile ilgili bilgi almak isterken, müdür bey, ben suçluymuşum gibi bana tepki göstedi. Müdür ‘çocuğu hastaneye götürdük daha ne yapayım’ dedi. Sorumlular hakkında gereğinin yapılmasını istiyorum. Bir kaç gün sonra sınavları başlıyor; bu eli ile yazı yazması da mümkün değil bir süre. Bu zamanda halen okulda öğrencilerin şiddete maruz kalmaları utanç verici bir durum” dedi.

dgokce@hurriyet.com.tr

BAKMADAN GEÇME!