2011’deki bıçak da güvenlik elemanı eksikliğinden

Güncelleme Tarihi:

2011’deki bıçak da güvenlik elemanı eksikliğinden
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2015 00:52

SAVCI Mehmet Selim Kiraz’ın makam odasında şehit edilmesinin ardından güvenliği sorgulanan Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda 2011 yılında da benzer bir olay meydana geldi. Savcının soruşturmasında, kapıdaki güvenlik açığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

20. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘basit yaralama’, ‘tasarlayarak öldürmeye teşebbüs’ ve ‘mala zarar verme’ suçlarına ilişkin davayı bekleyen sanık ile mağdur taraflar arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüşmesinin ardından sopa ve bıçak kullanıldı. Kavga sırasında Rüstem Demir, Hasan Fidan, Zeki Demir, Feyyaz Etreci, Erkan Köroğlu ve Medet Tamer sopa ve bıçak darbeleriyle ağır yaralandı. Kavgaya ilişkin soruşturma başlatıp adliyenin güvenlik kameralarını inceleyen savcı, olaya karışan 24 kişiyi tespit etti. Şüpheliler hakkında ‘tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs ve kasten yaralama’ suçundan düzenlenen iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

SAYIMIZ YETERSİZ

Savcılık, sanıkların sopa ve bıçakları içeriye nasıl soktuğunu belirlemek için adliyenin C kapısında bulunan güvenlik görevlilerinin ifadesini aldı. Alaattin Serdaroğlu, “C kapısındaki 4 adet x-ray cihazında normalde 4 kişinin çalışması gerektiğini ancak 3 kişinin çalıştığını, olay tarihinde adliyeye girişlerin çok kalabalık olduğunu, eşyaları cihazdan geçirdiklerini ve sinyal vermesi durumunda elle arama yaptıklarını” söyledi. Beytullah Karakelle de “Normalde 4 kişi çalışılan yerde 3 kişi çalışıyoruz. Çok yoğun olduğu için giren çıkanı hatırlamıyoruz. İçeri girenleri arıyoruz, sinyal verenleri detaylı aramadan geçiriyoruz” dedi.
Tutuklu sanığın bulunmadığı dosyada mütalaa veren savcı, 24 kişi hakkında 20 yıla kadar hapis cezası istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!