'Allaha havale ediyorum'a takipsizlik!

Güncelleme Tarihi:

Allaha havale ediyoruma takipsizlik
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2015 14:15

İZMİR’den hasta ziyareti için geldiği İstanbul’da bir aracın çarpması sonucu 4 kaburgası ve sol ayağı kırılan, sol gözü ağır hasar gören Leyla Çelik “Allaha havale ediyorum” dedi, polis tutanak tutmadı, savcı takipsizlik verdi.

Haberin Devamı

Eksik ve usule aykırı soruşturma sonucu verilen karara itiraz eden müşteki avukatı Erdal Doğan, şüpheli H.Y’nin olaydan önce ve sonra attığı “E5’te 150 basabiliyorsanız pazar sabahı işe gidiyorsunuz demektir”, “Hani hiçbir zaman trafik canavarı olduğumu gizlemedim ama Allah için hiç stop ettirmemiştim” vb. tivitlerini delil olarak sundu. Olay yerindeki kameraların aynı gün bakım için servise gönderildiği öne sürülüyor.

İFADE ALINDI KAZA TUTANAĞI YOK

Olay 28 Mayıs 2014 günü Eyüp Devlet Hastanesi önünde meydana geldi. İzmir’den İstanbul’a yakınını aynı hastanede ziyarete gelen Leyla Çelik’e yolun karşısına geçmek isterken H.Y’nin kullandığı araç çarptı. Çelik hastaneye kaldırılırken, iddiaya göre sürücü trafik ekibini beklemeden kaçtı. Kazada 4 kaburgası kırılan, sol ayağındaki kırıklar nedeniyle 7 platin takılan Çelik’in sol gözü de ağır hasar gördü ve 3 kez ameliyat edildi. Hastanedeyken doktor izniyle ancak üçüncü gün polis tarafından ifadesi alınan Çelik şikayetçi misin sorusuna “Allaha havale ediyorum” diyerek, kendi deyimiyle süren şokun etkisiyle şikayetçi olmadı. Olay adliyeye yansırken, olay yeri tutanağı tutulmadı. Savcılık 23 Haziran 2014’te şüpheli H.Y hakkında taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olmaktan, şikayete bağlı suç gerekçesiyle takipsizlik verdi. Karar tebliğ edilmedi. Aylar sonra avukat tutup takibe geçen aile, ulaştıkları karara sulh cezada itiraz etti.

Haberin Devamı

KASKODA VAR, TUTANAK YOK

Aile avukatı Erdal Doğan şüphelinin kasıtlı şekilde hızını düşürmeyerek müvekkiline çarpıp olay yerinden kaçtığını, polisin ve savcılığın tutanak tutmayarak usule aykırı davrandığını savundu. Doğan, “Müştekiye araçla çarpıp kaçan ve yardım etmeyen şüpheli hakkında gerekli soruşturma yürütülmemiş ve en vahimi de müştekinin bu çarpma sonrası kaldırıldığı hastanelerden akibeti hakkında hastane kaydı, raporu aldırılmamış, araştırılmamış, tanık dinlenmemiş, çevre kameralar istenmemiş, şüphelinin kasko tutanağına dahi işlediği suçun takibi yapılmamıştır. Müştekinin kaza esnasında yaşadığı travma içinde verdiği şikayetçi değilim beyanıyla yetinilerek soruşturma alel acele kapatılmak istenmiştir.” dedi. Doğan şöyle devam etti:

Haberin Devamı

@cokanioldu HESABINDAN MANİDAR TİVİTLER

“Şüphelinin herkese açık sosyal medya paylaşımlarında trafik kurallarına nasıl uymadığı, uyanların aptallığından bahsedecek kadar da açıktır. Paylaşımları; trafik kurallarına uymadığını, aşırı hız düşkünü olduğu yönündeki açık yazılı beyanlarına olaydan önce başlamış, çarpmadan sonraki tarihlerde de değiştirmeden sürdürmüştür. Şüphelinin olaydan önceki @Cokanioldu twiter hesabındaki paylaşımlarında ‘Düz vites aba kullanmak kalori yaktırır’, ‘Yanlış yere girdiğim için çıkmasını engellediğim arabanının şoförü yanıma gelince acemiyim, kadınım, en haklı sizsiniz!’ dedim, işe yaradı’, olaydan 2,5 ay önce attığı tivitte ‘İlk işim trafik ışıklarını katletmek olurdu’, çarpmadan sonraki aylarda ‘E5’de 150 basabiliyorsanız, pazar sabahı işe gidiyorsunuz demektir’, ‘Selam hırbolar, nasıl gidiyor? Sol şeritten 30la gidip trafiği kitlemeye devam mı?’ tivitlerini atmıştır. İşlenen suç en hafifinden bilinçli taksir suçudur. Müşteki olaydan sonra pek çok ameliyat geçermiş, hala da geçirmektedir. Organ kaybı yaşamıştır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!