İki kızın öldüğü kazada mahkum olan sürücünün tahliyesine tepki

Güncelleme Tarihi:

İki kızın öldüğü kazada mahkum olan sürücünün tahliyesine tepki
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2015 16:04

ADANA’da kullandığı otomobilin Seyhan Nehri’ne uçması sonucu 18 yaşındaki Berfin Alçiçek ile 19 yaşındaki Ceren Kurülük’ün ölümüne neden olan sürücü 19 yaşındaki Ersel Kaya’nın 5 yıl hapis cezasına çarptırılıp tahliye edilmesine, Alçiçek Ailesi tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Özdemir Sabancı Bulvarı’nda 2 Eylül 2014’te meydana gelen kazada, Ersel Kaya yönetimindeki 01 COA 52 plakalı otomobil, iddiaya göre aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı. Savrulan otomobil önce refüje çarptı, ardından da Seyhan Nehri’ne uçtu. Otomobil sürücüsü Ersel Kaya ile arkadaşları 18 yaşındaki Mehmet Erdinç Kürklü ve 19 yaşındaki Eren Köçükgöde yüzerek kurtulurken, Berfin Alçiçek ile Ceren Kurülük suda kayboldu. Dalgıç polisler tarafından yapılan arama sonunda, kaza anında otomobilin camından fırladığı belirlenen Ceren Kurülük ile Berfin Alçiçek’in cesetleri bulundu.

İki kızın öldüğü kazada mahkum olan sürücünün tahliyesine tepki


İYİ HAL İNDİRİMİ

0.32 promil alkollü olduğu belirlenen Ersel Kaya, ’Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ ve ’alkol veya uyuşturucu etkisi altındayken araç kullanma’ suçlarından tutuklu yargılandığı Adana 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce önce 7 yıl, duruşmalardaki iyi hali nedeniyle cezasında indirim uygulayarak 5 yıl 10 ay ceza verilip, temyiz süreci nedeniyle tahliye etti. Alçiçek ailesi karara itiraz etti.

’KIZLARIMIZDA ALKOL TESPİT EDİLMEDİ’

Berfin Alçiçek’in öğretmen babası Yalçın Alçiçek ve annesi Funda Alçiçek, Eğitim-Sen Adana Şubesi’nde mahkeme kararını değerlendirdi. Yalçın Alçiçek, sanık Ersel Kaya’nın kızı Berfin’in alkollü olduğu ve kaza sırasında direksiyonu kırdığı yönünde savunmada bulunduğunu hatırlattı.

Dava dosyasında yer alan Adli Tıp Raporu’nda kızlarının alkollü olmadığının ortaya çıktığını anlatan Yalçın Alçiçek, şöyle konuştu:

"Olay yerinde tutulan tutanaklar, Adli Tıp Kurumu raporu ve toplanan tüm deliller kazanın ne şekilde olduğunu açığa çıkarmıştır. Üzülerek belirtiyoruz ki bu tür ölümlü trafik kazalarında ’ölen öldü, bütün suçlar ölenindi’ şeklindeki kurgulanmış bir savunma dili acımızı arttırmıştır. Kaybettiğimiz kızlarımızı tartışmaya, kazanın sebebi yapmaya, aileleri ve yakın çevreyi buna alet etmeyi toplumsal vicdanla uyuşmadığını belirtiyoruz. Bizlerin tek amacı kanıksanmış trafik kazalarına bu kazalarda sakat kalan ve hayatını yitirenlere karşı bir nebze olsun farkındalık uyandırmaktır."

BAKMADAN GEÇME!