Terör örgütünün sözcülüğü ona yakışmaz

Güncelleme Tarihi:

Terör örgütünün sözcülüğü ona yakışmaz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2015 01:38

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu dün akşam Cemal Reşit Rey Kongre Merkezi’nde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliği öncesi soruları yanıtladı.

Haberin Devamı

Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın, “Dün Ağrı’da sahte bir kurgu operasyon vardı ve orada mümkün olduğunca fazla cenaze çıkarmaya çalıştılar” sözlerini şöyle değerlendirdi: “Sayın Demirtaş yalan söylüyor ve gerçekleri saptırıyor. Gerçekten ağaç dikilse, gerçekten barışçıl bir ortamda şenlik yapılsa, Silahlı Kuvvetlerimiz de oraya onlarla birlikte o şenliğe katılmak için gider. Demirtaş, olayları karartmak suretiyle, bölgede uygulamakta oldukları baskıyı örtbas etmeye çalışıyor. Kadıköy Meydanı’nda barışçıl bir söylem güya tutturup, legal bir siyasi partinin eş başkanı olarak konuşup, Doğubeyazıt’ta olan olaylar sözkonusu olduğunda bölücü terör örgütünün sözcülüğünü yapmak ona yakışmaz. Bir tercih yapmak zorunda. Meşru bir siyasi partinin genel başkanı mı, yoksa bölücü terör örgütlerinin silahlı unsurlarının baskı yaparak, halkı yönlendirmek için yaptığı bu tür terör faaliyetlerini savunan, meşru kılmaya çalışan bir terör savunucusu mu? Kimse barış güvercini rolü oynamasın. Demirtaş’ın bugün Kadıköy Meydanı’nda söyledikleri tümüyle yalandır, tümüyle aldatmacadan ibarettir. Elimizde bütün vesikalar vardır.”

Annesini aradı

Haberin Devamı

Davutoğlu Ağrı’da yaralanan askerleri GATA’da ziyaret etti. Davutoğlu yaralı askerin annesini, eşi Sare Davutoğlu ise yaralı bir askerin eşini aradı ve geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!