Mezhebini din edinmiş olanlarla başımız dertte

Güncelleme Tarihi:

Mezhebini din edinmiş olanlarla başımız dertte
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2015 01:38

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Hukuku” teması ile İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliği devletin zirvesini bir araya getirdi.

Haberin Devamı

Etkinliğe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve eşi Gülten Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve çok sayıda davetli katıldı. Protokolü tek tek selamlayarak tokalaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’yla da el sıkıştı. Görmez’in ardından kürsüye gelen Erdoğan özetle şunları söyledi:

“Yardımı Allah’ın emirlerinde ve Peygamberimizin tavsiyelerinde değil, başka yerlerde aramaya başladığımızda, daha büyük felaketlerin, daha büyük acıların, daha büyük yıkımların kapısını aralamış oluruz. Maalesef bugün İslam dünyasının bu konuda da çok iyi bir imtihan veremediğini görüyoruz. Bilhassa, DEAŞ gibi terör örgütlerinin yol açtığı tahribat, İslam düşmanlarının çabalarını dahi geride bırakacak düzeye ulaşmış durumda. Bu tür gelişmeler, Müslümanları daha büyük sıkıntılara maruz bırakmanın ötesinde, olumlu herhangi bir amaca hizmet etmiyor. Her türlü asabiyeti, ırkçılığı, ayrımcılığı ayakları altına aldığını ifade eden Efendimizin işaret ettiği kardeşlik bağlarına bugün ne çok ihtiyacımız olduğunu hep birlikte görüyoruz. Mezhepçilik şu anda İslam dünyasını, ümmeti paramparça ediyor. Bunu bizzat yaşıyoruz. Irak’ta bunu görüyoruz, Filistin’de, Suriye’de Yemen’de bunu görüyoruz ve acımasızca şu anda Müslüman Müslümanı öldürüyor. Bizim Sünnilik diye bir dinimiz yoktur. Bizim Şia diye bir dinimiz yoktur. Bizim tek dinimiz İslam’dır. Ne yazık ki mezhebini din edinmiş olanlarla başımız dertte, sıkıntı burada.”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!