Facebook kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Facebook kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2015 01:38

15 yaşındaki bir kızın ‘tecavüz’ şikâyeti üzerine tutuklanan Kenan K., mağdurenin ‘1997 doğumlu’ Facebook profilini delil olarak sununca tahliye edildi.

Haberin Devamı

ANTALYA’da Kenan K. (20), bir süre arkadaşlık yaptığı Demet K.’yle (15) geçtiğimiz 19 Ocak gecesi buluştu. Dava dosyasına göre iki genç, Kenan K.’nin ailesiyle kaldığı eve gitti.
Daha sonra iki genç, evin salonunda cinsel ilişkiye girdi. Bu sırada Kenan K.’nin annesi uyanıp duruma tanık olunca tepki gösterdi. Sonrasında Demet K., kendisine alkollü içki içirip tecavüz ettiği iddiasıyla Kenan K.’den şikâyetçi oldu. Kenan K. hakkında, Demet K.’nin doğum tarihi 17 Şubat 2000 olduğu için ‘15 yaşından küçük çocuğa nitelikli cinsel istismar’ suçlaması da dahil, toplam 19 yılı bulan hapis cezası istemiyle dava açıldı.
‘SANIĞI YANILTTI’
Antalya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde Demet K. iddialarında ısrar etse de, Kenan K. mağdureyle kendi isteğiyle birlikte olduklarını savundu. Kenan K., Demet K.’nin sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki sayfasında doğum tarihini 17 Şubat 1997 olarak gösteren profilini de delil olarak sundu.
Kenan K., mağdureyle Facebook üzerinden tanıştıklarını, buradaki bilgilere inanarak kızın isteği üzerine ilişkiye girdiğini söyledi. Mahkeme, mağdurenin kendisini 3 yaş büyük göstererek sanığı yanıltması, ilişkinin meydana geldiği yer ve sanıkla evden çıkarken güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri de dikkate alarak, eylemi ‘reşit olmayanla rızasıyla ilişki’ olarak değerlendirdi. Bu suçtan verilen 2 yıl hapis cezası, iyi hal indirimi ve cezaevinde kalınan süre de hesaba katılınca, mahkeme Kenan K.’nin tahliyesine hükmetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!