Saldırı Türk milletine

Güncelleme Tarihi:

Saldırı Türk milletine
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2015 01:15

HÂKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanvekili Metin Yandırmaz, İstanbul Adalet Sarayı’nda Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edildiği terör saldırısına Berkin Elvan soruşturmasının bahane edilmesini ‘teröre kılıf aramak’ olarak nitelendirdi.

Haberin Devamı

Soruşturmaya titizlikle devam edileceğini belirten Yandırmaz, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, “Bu saldırıyı biz sadece bir meslektaşımıza değil Türk milletine yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz. Türk yargısını asla sindiremeyecekler” dedi.

BERKİN ELVAN SORUŞTURMASI

HSYK Başkanvekili, şehit edilen savcıyla ilgili soruşturmanın da titizlikle yürütüldüğünü belirtip sonucun sabırla beklenmesini istedi. Yandırmaz şöyle devam etti: “Türk yargısı hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde görevini yapmaya devam edecektir. Twitter’dan ve sosyal medyadan yapılan, terör propagandasına çevrilen paylaşımları kınıyoruz. O yorumlar yanlı. Terör saldırısına kılıf arıyorlar. Berkin Elvan soruşturması bahane ediliyor. O soruşturma hukuk içinde yürüyecek. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!