Yargıtay'da savcının şehit edilmesine protesto

Güncelleme Tarihi:

Yargıtayda savcının şehit edilmesine protesto
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2015 14:39

Yargıtay üyeleri, tetkik hakimleri, savcılar ve Yargıtay personeli, İstanbul Adliyesi'nde Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesini protesto etti.

Haberin Devamı

Yargıtay üyeleri cübbeleriyle Yargıtay Başkanlığı protokol kapısı önünde toplandı.

Yakalarına şehit Savcı Kiraz'ın fotoğrafını takan üyeler, tetkik hakimler, savcılar ve Yargıtay personeli, Kiraz için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Yargıtay Birinci Başkanvekili Seyit Çavdar, burada yaptığı açıklamada, dün yaşanan menfur saldırıyla Türk yargısının en acı gününü yaşadığını söyledi.

Cumhuriyet Savcısı merhum Mehmet Selim Kiraz'ın görevini yaptığı sırada şehit edildiğini hatırlatan Çavdar, şöyle konuştu:

"Bu hain eylem aslında Cumhuriyetin temel ilkelerine, ülkenin birlik ve bütünlüğüne yönelik bir saldırıdır. Yaşanan vahim olay, tarihimizde bir kara leke olmanın ötesinde, herkesin ve her kesimin daha duyarlı davranmasını gerektirecek acı bir örnektir.

Devlet görevinde belirli mevkide bulunan kişiler, kullandıkları yetkiyi kendilerine yüklenen ağır sorumluluğu taşıyarak kullanırlar. Bu bağlamda, yargısal erk, kişisel değil, Yüce Türk milleti adına kullanılan bir yetkidir. Bu, hiç bir zaman unutulmamalıdır. Şehidimiz Kiraz'a Allah'tan rahmet, aziz milletimize sabır ve kederli ailesine başsağlığı diliyoruz. Yargı şehidimiz merhum Mehmet Selim Kiraz'ın aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!