İsmet Paşa’dan CHP’liyim

Güncelleme Tarihi:

İsmet Paşa’dan CHP’liyim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2015 01:48

CHP’nin Antalya’daki önseçiminde eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a 1390 oy fark atarak liste başı olan 46 yaşındaki Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Niyazi Nefi Kara, seçim sürecinde yaşadıklarını Hürriyet’e anlattı.

Haberin Devamı

Çocukluğundan beri siyasetin içinde olduğunu belirten Kara, babasının babası Yusuf dedesinin, CHP tarafından ‘Milli Şef’ unvanı verilen İsmet İnönü’nün askeri olmakla övündüğünü söyledi. Annesi Ünzile Kara ve babası Ali Kara’nın kendisini her zaman siyaset yapmaya teşvik ettiğini vurgulayan Dr. Kara, şunları anlattı:

YOLDAN HİÇ DÖNMEDİM

“Bana hiçbir zaman siyasetten uzak dur demediler. Çünkü biz ‘Suya sabuna dokun ki kirli kalmayasın’ diyenlerdeniz. Çünkü ben kökten CHP’li bir ailenin çocuğuyum. Yusuf dedemin İsmet Paşa hikâyeleriyle büyüdüm. Bana Dumlupınar Savaşı’nı anlatır, ‘Biz bu yoldan dönemeyiz’ derdi, çok etkilenirdim. Ben de bu yoldan hiç dönmedim, hep mücadele ettim.

ÇOLUK ÇOCUK SİYASETE GİRDİK

Eşim ve çocuklarım da beni destekliyor. Daha önseçim kararı alındığında bile eşim bana çok büyük destek verdi. Hatta kendisi benimle birlikte seçim çalışmalarında özveriyle çalıştı. Açıkçası çoluk çocuk demeden siyasete girdik. Seçim sonunda baba ocağına gittim. Annemin elini öptüm ve kendisine dürüst siyaset sözü verdim. Ve ondan 7 Haziran için söz aldım. Tüm Manavgat halkından bu memlekete sahip çıkmalarını istedim.

Haberin Devamı

GENEL BAŞKAN’A SÖZ VERDİM

Seçimden sonra Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu telefonla arayarak tebrik etti. Kendisinin benden çok oy aldığına yönelik bir espri de yaptım. Sonra ‘Siz sözünüzü tuttunuz önseçim yaptınız. Biz de sözümüzü tutup Antalya’da rekor kıracağız’ dedim. Çok mutlu oldu. Başarı diledi. Kendisi sonuca şaşırmamış. Zaten kimse şaşırmadı. Çünkü sandıktan halk çıktı, CHP’nin gerçek seçmeni çıktı.

DENİZ BEY’İ ARADIM

Seçimden sonra kimseyi arama fırsatım olmadı. Ancak Deniz Bey’i seçimden önce arayıp başarı dilemiştim. Yine söylüyorum: Bu sonuç halkın başarısı. Sandıktan ben değil Antalya birinci çıktı. Halkın iradesi tecilci etti ve mutluyuz.”

HALKIN DOKTORU

HALKIN doktoru olarak tanınan Niyazi Nefi Kara, 1991 Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde uzmanlık yaptı. Daha sonra Aydın SSK ve Denizli SSK Bölge Hastanesi ile Antalya’da özel bir hastanede çalıştı. Son 5 yıldır Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde görevliydi. 10 Şubat’ta milletvekili aday adaylığı için istifa etti. Kara’nın eşi Hacer Ceyhan Kara da doktor. Çiftin 6 yaşındaki İpek ile 10 yaşındaki Ali Çağan adlı iki çocukları var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!