Sağlam dize menisküs

Güncelleme Tarihi:

Sağlam dize menisküs
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2015 01:48

Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde sağ dizindeki rahatsızlığı nedeniyle menisküs ameliyatına giren Nazmiye Varol (52), sağlam olan sol dizinden ameliyat edildi.

Haberin Devamı

Narkozun etkisi geçince Varol'un hatayı fark edip söylemesi üzerine doktorlar kadını ikinci kez ameliyat masasına yatırarak, bu kez sağ dizine de operasyon yaptı. Ameliyatı yapan Prof. Dr. Erhan Yılmaz, hatayı kabul edip Varol'dan özür diledi. Varol, doktor ve personel hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

‘SOL DİZİ BOYANMIŞTI’

Prof. Dr. Yılmaz, kendini şöyle savundu: “Üniversitelerde sistem böyle işler. Araştırma görevlileri vakaları ameliyata hazırlarlar, bize haber verirler. Biz ameliyata gireriz. Bu hastamızda da böyle olmuştu. Hasta ameliyata hazırlanmış, söz konusu ameliyat yapılacak dizi boyanmıştı. Ben de artroskopik cerrahi ile dizine girdim ve diz oldukça kötüydü, temizleyip ameliyattan çıktım.”

‘İMZA BİLE VERMEDEN 2 AMELİYAT’

Haberin Devamı

4 çocuk annesi Nazmiye Varol geçen hafta ameliyata girdi. Varol, yaşadıklarını şöyle anlattı: “‘Neden sol bacağımı ameliyat ettiniz’ diye sordum. Bana, ‘Sol bacağın da kötüymüş’ dediler. Kendime gelmeden ikinci bir anesteziye aldılar ve sağ bacağımdan beni ameliyat ettiler. Ben orada zaten narkozdan uyanmamışım. Bir imza vermedim. Ya hiç uyanamasaydım.”

BAKMADAN GEÇME!