Buz pistinde kask detayı

Güncelleme Tarihi:

Buz pistinde kask detayı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2015 04:28

Bir alışveriş merkezindeki buz pistinde kayarken başkasının çarpması sonucu düşüp kemikleri kırılan gencin açtığı davayla pistlerdeki bir güvenlik açığı da ortaya çıktı. İşletme kask ve dizlik vermediği için kusurlu bulundu.

Haberin Devamı

LİSE öğrencisi Doğukan Sarıgül (17), 3 yıl önce arkadaşlarıyla Levent’te bulunan bir AVM’deki buz pistinde kaymaya gitti. Amatör olarak buz pateni yapan genç, iddiaya göre pistte profesyonel kayakçılar için ayrılan bölüme girdi. Bu sırada profesyonel kayakçı Kerim Emrah A. (18), artistik hareketler yaparken Sarıgül’e çarptı.

KÖPRÜCÜK KEMİĞİ KIRILDI

Kafasını yere vuran ve bilincini kaybeden Sarıgül, eğitmenlerin ilk müdahalesinin ardından iddiaya göre bir hastaneye götürülüp bırakıldı. Muayenede gencin köprücük kemiğinin kırıldığı, dizkapağında çatlak ve beyninde ödem oluştuğu belirlendi. Kaşına da 8 dikiş atıldı.

ÇARPANA VE YETKİLİLERE DAVA

Sarıgül sağlığına kavuşunca, avukatı Sema Kılıç aracılığıyla kendisine çarpan Kerim Emrah A. ve buz pistinin yetkililerinden şikâyetçi oldu. Kazayla ilgili başlatılan soruşturmada savcı “Bilinçli taksirle yaralamaya sebebiyet vermek” suçlamasıyla Kerim Emrah A. ile pistin yöneticileri hakkında 1 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenledi.

Haberin Devamı

‘KASKI SIKILIP ÇIKARIYORLAR’

Sanıklar İstanbul 62’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde geçen hafta görülen duruşmada ifade verdi. Kerim Emrah A., “Amatör olan Doğukan bizim tarafta kaymamalıydı, ayrıca kafasında kask ve dizliği yoktu” dedi. Buz pistinin işletmeci firmasının ortağı olan Mehmet Salih A. ise kayakçılara kask ve dizlik verilmediği iddiasını yalanlayarak “Bazen piste giren gençler sıkılarak bunları çıkarmaktadır” dedi.

‘KASK VERMEYEN İŞLETMECİ SUÇLU’

BİLİRKİŞİ raporunda buz pisti yöneticileri asli kusurlu bulundu: “Buz pateni pistinde düşme, çarpma gibi risklere karşı yaralanma riskini azaltmak için herkese kask, dizlik, eldiven gibi koruyucu donanım verilmemiş veya koruyucu donanım kullanılmadan pistte spor yapmalarına izin verilmiştir. Buz pateni pistinde bulunanlar, olası riskler konusunda yeterince uyarılmamıştır.” Tedbirli davranmayan Doğukan Sarıgül ise tali kusurlu bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!