İzmir'de sağlığa kadınlar damga vurdu

Güncelleme Tarihi:

İzmirde sağlığa kadınlar damga vurdu
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2015 12:17

İzmir'de sağlık alanındaki çalışmalarda kadın yöneticilerin başarıları dikkati çekiyor.

Haberin Devamı

İzmir Sağlık Müdürü başta olmak üzere kurumdaki 11 şube müdüründen 5'ini kadın yöneticiler oluştururken, Türkiye'deki iki kadın sağlık müdüründen biri olan ve milletvekili aday adaylığı için görevinden ayrılan Bediha Türkyılmaz'ın yerine Sağlık Bakanlığı kente yine bir kadın yönetici atadı. Kentin tarihindeki ikinci kadın sağlık müdürü olarak atanan Ayhan İzzettinoğlu, yaklaşık 3 yıl önce o dönem İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü yapan Bediha Türkyılmaz ile birlikte çalıştığını, bu kurumda Aile Hekimliği Uygulama ve Toplum Sağlığı Şubesi müdürü olarak görev aldığını belirtti. Bediha Türkyılmaz'ın İl Sağlık Müdürü olarak atanmasıyla birlikte kendisinin de müdür yardımcılığı görevine getirildiğini dile getiren İzzettinoğlu, kurumdaki kadın yöneticilerle birlikte güzel projelere, çalışmalara imza attıklarını ifade etti.

'MAKAMLAR DEĞİL, YAPTIĞIMIZ İŞLER BAKİDİR'

Kadın yöneticilerin başarısının Sağlık Bakanlığı tarafından da takdir edildiğini, insanlığın faydasına olacak çalışmalar yapmaya gayret ettiklerini dile getiren İzzettinoğlu, Türkyılmaz'ın milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etmesiyle birlikte İzmir Sağlık Müdür Vekili olarak görevlendirildiğini kaydetti. Sağlık Bakanlığı'nın İzmir Sağlık Müdürü olarak dün atadığı İzzettinoğlu, şöyle konuştu:

"Bediha hanımla çalışmak büyük bir keyifti. İkimizin de bakış açısı aynı. Bu da beraberinde yaptığımız çalışmalarda, projelerde başarıyı getirdi. İnsanlığa faydası olacak işleri yapmaya, bitirmeye çalıştık. Yaptığımız işleri herkese hizmet amaçlı yaptık, bir mevki, maka için yapmadık. Makamlar baki değildir, yaptığınız işler bakidir. İnsanlığa faydalı olacak hizmetler yapmaya çalışıyoruz. Müdürlüğümüzdeki 11 şube müdüründen 5'i de kadın. Kadın yöneticiler olaylara daha farklı bakıyor, yaklaşıyor. İzmir her alanda olduğu gibi sağlıkta da birçok şeye öncülük etmiştir. Dayanışma içinde halkımıza olan hizmetleri daha ileriye götürelim diye çalışıyoruz."

'KADIN BAKIŞ AÇISI...'

Daha önce Kırıkkale'de de sağlık müdürü olarak görev yapan eski İzmir Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz ise, sağlıkta kadın farkındalığını ortaya koymaya çalıştıklarını, kadınların anaç duygularını da yöneticiliğe yansıttıklarını ifade etti. Türkyılmaz, uzun yıllar birlikte çalıştığı Ayhan İzzettinoğlu'nun birçok projenin başında yer alarak başarılı çalışmalar ortaya koyduğunu kaydederek şunları söyledi:

"Ayhan hanım bütün projelerin içinde oldu. Kadın farklılığı, kadın bakış açısını yansıttı. Sağlık müdürlüğü hem izleme, değerlendirme hem karar verme merci. Önemli bir kurumda yine başarılı bir kadın yöneticinin olması çok güzel bir şey. Sağlık Bakanlığımızın Türkiye'nin 3. büyük kentine ikinci kez bir kadın yönetici ataması gerçekten gurur verici."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!