Hükümet ile Erdoğan arasında kırılma var

Güncelleme Tarihi:

Hükümet ile Erdoğan arasında kırılma var
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2015 02:19

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Avrupa'dan uydu aracılığıyla yayın yapan Med Nuçe kanalının yayınına bağlanarak soruları yanıtladı.

Haberin Devamı

Demirtaş, özetle şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son 1 haftada yaptığı açıklamalar son derece bilinçlidir. Erdoğan'ın sözleri, zihnindeki görüşlerin aleniyet kazanmasıdır. 2015 seçimlerinde de 'PKK'ya silah bıraktırıyoruz' diyerek oldu bitti ile seçmenin karşısına çıkmaya çalışıyordu. Hiçbir adım atılmadan silahsızlanma gerçekleşsin beklentisi içindeydiler. Oysa İmralı'da hiçbir zaman konuşulmadı bu mevzular. Müzakere sürecek, tartışma yürüyecek, elbette silahsızlanma olacak. Bugün ortaya çıktı ki; hükümet Çözüm Süreci’nden sadece silahsızlanmayı anlıyor. Cumhurbaşkanı ile hükümet arasında köklü kırılma yaşanıyor.

EŞME RUHU’ DEVLET ONAYIYLA

Sayın Öcalan'ın Nevruz mesajında dile getirdiği 'Eşme ruhu' kavramının son 2-3 İmralı görüşmesinde ifade edildiğini söyleyebilirim. 'Eşme ruhunun' mektupta yer aldığını devlet biliyordu. Devlet onayı ile ortak bir mutabakatla çıkıyor o mektup, alelade posta ile gelmiyor. Ortaklaşma, mutabakata varılmış bir mektup. Ardından 'Şuna karşıyız' demek ilkeli bir tutum değildir.”

BAKMADAN GEÇME!