Hükümetimiz kararlıdır

Güncelleme Tarihi:

Hükümetimiz kararlıdır
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2015 01:54

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İzleme Heyeti’ni doğru bulmadım” açıklaması için “Hükümet olarak İzleme Komitesi’ni uygulamakta kararlıyız, faydalı olduğunu düşünüyoruz. Hükümetimizin yürüttüğü süreç, sorumluluk olarak hükümetimizin üzerindedir” dedi.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan’ın, Çözüm Süreci’nde görev alacak İzleme Heyeti’ne ilişkin ‘doğru bulmadığını’ söyleyerek yaptığı çıkışa, Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç yanıt verdi. Erdoğan’ın gelişmelerden habersiz olmadığını, her şeyi çok iyi bildiğini belirten Arınç, “Ben bundan hoşlanmadım, bu hoşuma gitmedi, soğuk karşıladım, sıcak karşıladım beyanları kendi düşünceleridir. Hükümetimizin yürüttüğü süreç, sorumluluk olarak hükümetimizin üzerindedir” dedi. Arınç, Erdoğan’ın hükümeti ekran önünde eleştirmesinin kendisini de hükümeti de yıpratacağı uyarısında bulundu. Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu’nun düzenlediği, ‘Barış Kenti Kudüs Zirvesi’ programına katılan Arınç, gazetecilerin soruları üzerine özetle şunları söyledi:

İŞTE ARINÇ'IN AÇIKLAMALARININ TAM METNİ

Hükümetimiz kararlıdır
ERDOĞAN: İZLEME HEYETİNİ DOĞRU BULMUYORUM

KENDİ HİSSİ BEYANLARIDIR

Haberin Devamı

“Bugün yapılanlardan ve gelinen noktadan, yarın geleceğimiz noktadan Sayın Cumhurbaşkanımızın habersiz sayılması mümkün değildir, her şeyi çok iyi bilmektedir. Sayın Başbakanımız haftalık görüşmelerinde, MGK toplantılarında veya ne zaman emretmişse kendisine bilgi sunulmaktadır. MİT Müsteşarımızla, Sayın Başbakanımızla görüşmelerinde, Çözüm Süreci’nde aktör olan bakan arkadaşlarımızla görüşmelerinde bu konular kendisine etraflıca arzedilmektedir. Bu konuşma, yani ‘Ben bundan hoşlamadım’ veya ‘Bu hoşuma gitmedi, soğuk karşıladım, sıcak karşıladım’ şeklindeki beyanları kendi hissi beyanlarıdır, kendi düşünceleridir. Hükümetimizin yürüttüğü süreç, sorumluluk olarak hükümetimizin üzerindedir.

KAYNAĞINDAN İPTAL EDİLDİ
Anadolu Ajansı Arınç’ın TRT Avaz Nevruz programına katılması gündem maddesinin kaynağından iptal edildiğini yazdı. İşte o ifade: Gündemimizin “Yasama Yürütme Siyaset” bölümünde yer alan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "TRT Avaz'ın 6. kuruluş yılı ve “Nevruz'u Kutlama” programına katılacak” maddesi, kaynağından iptal edilmiştir.

BİZİ DE KENDİSİNİ DE YIPRATIR

Bunları kendi özgün düşünceleri olarak kabul edebilir, saygı da duyabiliriz ama Sayın Cumhurbaşkanımızın bu tür konuşmaları eleştirilere yol açabilir. Bu haksız veya haklı eleştiriler nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımız üzülebilir, yıpranabilir. Dolayısıyla sadece bu olayda değil, bundan önceki başka olaylarda da Sayın Cumhurbaşkanımızın, düşüncelerini ekran önünde ifade etmesi ve bununla hükümetimizi belki de eleştiriyor noktasına gelmesi, hükümetimizi de elbette yıpratabilir.

Hükümetimiz kararlıdır
ARINÇ'A PARTİ İÇİNDEN FLAŞ YANIT

ELBETTE UYGUN GÖRMEM

Haberin Devamı

Bu konuşmaları kendi düşünceleri olarak Sayın Başbakanımıza doğrudan, zaman zaman Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda da toplantılar yaptığımıza göre hükümetimize de iletmesi mümkündür ama kendi düşüncelerini ekran önünde bir eleştiri olarak getirmesinden şahsen hükümetimiz adına değil ama Sayın Cumhurbaşkanımızı çok sevdiğimiz için onun yıpranabileceği düşüncesiyle elbette uygun görmediğimi ifade etmeliyim. Biz yıllardır beraber siyaset yaptığımızdan Türkiye, son 13 yılda ne kazandıysa Sayın Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı dönemindeki kazanımları olduğunu biliyoruz. Ancak bu tür konuşmaların akıllarda, zihinlerde bir tereddüt oluşturmaması da gerekir. Sayın Başbakanımız veya hükümetimiz üzerinde tercihleri farklı olduğu için tepki göstermek yerine bunların bizzat ifade edilmesinin veya hükümetin sorumluluğunu bilerek Sayın Cumhurbaşkanımızın buna yönelik konuşmalar yapmasının daha doğru olacağını düşünüyorum ve kendisinden bunu saygıyla rica ediyorum.

ANIRÇ'IN SÖZLERİNE MHP'DEN İLK TEPKİ
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın sözleri Başkent'e bomba gibi düştü. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural sözleri duyunca "Vay vay vay bunlar artık yalan üstüne yalan söylüyorlar. Devlet yönetimi boşluktadır. Allah bizi korusun. Hükümet iflas etmiştir" dedi. MHP Kurultayı'nda Arınç'ın sözlerini sorduğumuz Vural, "Vay vay vay. Bu AKP'nin artık geleceği yok. Yalan üstüne yalan söylüyorlar. Devlet yönetimi boşluktadır. Allah bizi korusun. Bir adım sonrasını bilmiyorlar. Türkiye bir ihtirasın esiri olmuştur. Türkiye'yi yöneten bir hükümet, bakanlar kurulu yoktur. Bu iflas etmiş bir hükümettir. Halk 7 Haziran'da sandığı kıracaktır." / AYSEL ALP/ANKARA

HEYETTE KARARLIYIZ

Haberin Devamı

Hükümet olarak İzleme Komitesi’ni uygulamakta kararlıyız, faydalı olduğunu düşünüyoruz. Bu tür konuşmalar tereddüt oluşturmamalı. İsimler de yeni değildir, Akil Adamlar heyetindeki isimlerdir. Cumhurbaşkanımız da bu isimleri çok sever ve takdir eder.

MESAJ NASIL OLURDU

Eğer dünkü konuşma olmasaydı bugün İmralı’dan Nevruz dolayısıyla verilen mesaj acaba nasıl olabilecekti? Ancak verilen mesaj bu haliyle bile olumludur, ümit vericidir. Artık silah bırakılması, Türkiye’ye yönelik hiçbir eylem yapılmaması, Türkiye’de kamu düzeninin artık yüzde yüz sağlanması noktasında bu mesajın verilmesini bile çözüm sürecinde hükümetimizin bir başarısı olarak görüyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!