İadei itibar gerek

Güncelleme Tarihi:

İadei itibar gerek
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2015 01:39

İnternet Andıcı davası nedeniyle 2 yıl hapis yatan, ancak görevi nedeniyle bütün davalarla ilgilenen eski Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, mağdurların itibarlarının iade edilmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Hıfzı Çubuklu, İnternet Andıcı davasından 2011 yılında tutuklanıncaya kadar Genelkurmay Adli Müşaviri olarak görev yapıyordu. Serbest kaldıktan sonra Genelkurmay’a döndü ve Hukuk İşleri Müdürlüğü diye aslında olmayan bir göreve atandı ve 1 yıl çalıştıktan sonra 30 Ağustos 2014’te ayrıldı. Aslında 2018’e kadar Tümgeneral olarak görev yapma şansı vardı. Erdoğan’ın açıklamalarını değerlendirirken, önce Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Başkanlığı yapmış bir subay olduğunu ve 38 yıl görev yaptığını hatırlattı ve şunları söyledi:
“Mesele şahsımla ilgili değil. İnsanlar mağdur edildiler. Bunu görevdeyken bütün komutanlara anlattım. Bakın Fahri Kasırga sadece Veli Küçük ile irtibatı var diye Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı’ndan alınmıştı. Şimdi Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri. Bizim halk nezdinde itibar sorunumuz yok. Onların gösterdiği itibarı parayla pulla satın alamam. Ancak kağıt üzerinde de olsa insanların itibarları iade edilmeli. 12 yıl da yatsam önemli değil, önemli olan benim 38 yıl boyunca bana öğretildiği gibi dürüstçe ülkem için çalışmış olmam.”

KURU LAFA KARNIMIZ TOK

Çubuklu’nun cezaevi arkadaşı emekli Kurmay Albay Mustafa Koç, Kastamonu’da Jandarma Alay Komutanıyken önce Ergenekon’dan tutuklanmış. 14 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilmiş. Daha sonra Balyoz’dan tutuklanmış ve toplam 4.5 yılını cezaevinde geçirmiş. Koç, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı’nın bu açıklamasından sonra bu davanın kurgu delillerle açıldığı artık sadece bizim görüşümüz ve savunmamız olmaktan çıktı. Ancak kuru lafa karnımız tok. İadeiitibar olmalı. Tanıyanların bize gösterdiği teveccühü büyük. Ancak bize artık lanetli darbeci subaylar muamelesi yapılmamalı.”

‘Günaydın’ derim

Haberin Devamı

Balyoz’da 18 yıl hapis cezası alan ve cezaevinde yatarken akciğer kanserine yakalanan emekli Tuğamiral Cem Çakmak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları için “Sadece günaydın derim” dedi. Hastalığı nedeniyle akciğerinin bir tarafı alınan ve zor konuşabilen Çakmak şunları söyledi: “Bu saatten sonra bana çok anlamlı gelmiyor. Şunun altını çiziyorum. Bu ülke için cemaat kadar büyük bir tehdit yoktur. Bu ülke bu cemaatten kurtulamazsa çok ciddi bir çöküntü içine girer..”

Söz geçiremediğini duymuştuk

Emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk Kendisi Başbakan iken cemaatin savcı ve polislerine söz geçiremediğine dair duyumları almıştık. Dolayısıyla şu an yaptığı açıklama öncekiyle örtüşmektedir.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!