Pio Garcia Escudero: Arap kanını gururla taşıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Pio Garcia Escudero: Arap kanını gururla taşıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2015 02:00

İspanya Senato Başkanı Pio Garcia Escudero, Meclis’te İslamofobi’ye karşı verdiği mesajda, İspanya’nın 700 yıl boyunca İslam’ı kendi içinde barındırdığını vurgulayarak “Bizim belki yarımızın kanında Arap kanı mevcut. Biz bu mirası gururla taşıyoruz, bize çok şey kattığını ifade ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Meclis Başkanı Cemil Çiçek dün Escudero ile görüşmesinde uluslararası toplumun terör konusunda ikiyüzlü olmasından yakınarak, “Türkiye’nin 30 yılı aşkın uğraştığı, 40 binden fazla insanımızın hayatına mal olan PKK terör örgütü, DAEŞ ile savaşıyor düşüncesiyle neredeyse uluslararası toplum bunu bir hayır kurumu gibi mütalaa etmek bahtsızlığına düşüyor. Bu noktada bir ayırım doğru değil. Terör örgütlerinin hepsi akreptir, fırsat buldu mu sokarlar. Bunun iyisi olmaz” diye konuştu. Escudero ise İspanya olarak Türkiye’ye çok yakın hissettiklerini belirterek şöyle konuştu: “İspanya’da İslamafobi diye bir kavramın mevcut olmadığını bilmenizi istiyorum. Bunun en önemli nedenlerinden biri, İspanya’nın 700 yıl boyunca İslamı kendi içinde barındıran ülke olmasıdır. İspanyolca’da Arapça’dan geçmiş 7-8 bin kelime ve ses var. Terör terördür, hiçbir şekilde desteklenmemeli, başka şekilde adlandırılmamalı. İspanya, bu düşüncesini Avrupa forumlarında ifade ediyor, edecek.”

Haberin Devamı

‘SOYKIRIM’I TANIMIYORUZ

Çiçek’in 1915 olaylarına ilişkin değerlendirmesinin ardından da Escudero, “İspanya bu konudaki duruşunu çok bellidir. İspanya Ermeni Soykırımı’nı tanımayan bir ülke. Tarih tarihtir, geçmişte kalmıştır. Bu konu üzerinde çalışması ve araştırması gereken de işin uzmanı olan tarihçilerdir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!