Başkanlığı mezara götüremem

Güncelleme Tarihi:

Başkanlığı mezara götüremem
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2015 01:08

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, başkanlık sisteminin tapulu malı olmayacağını ve mezara götüremeyeceğini belirterek, “Kefenin cebi olmadığı için başkanlık sistemini alıp öteki tarafa götürecek halimiz de yok. Biz ülkemiz, milletimiz için bunu istiyoruz. 400 milletvekilini verin bu iş huzur içinde çözülsün” dedi. Erdoğan, Gaziantep toplu açılış töreninde özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ZULME RIZA ZULÜMDUR

(Doğu Perinçek ve Abdüllatif Şener’i kastederek) “Türkiye’de bazı siyasiler sıkılmadan utanmadan 300 bine yakın insanı katleden bir katil Esed’i gidip ziyaret edebiliyorsa, ülkemizde hâlâ nelerin olduğunu iyi düşünmemiz lazım, kimlerin olduğunu iyi düşünmemiz lazım. Unutmayın zulme rıza zulümdür. Zulmün, zalimlerin yanında yer alanlar zalimdir.

TENZİH EDERİM

Şimdi muhalefet partileri çıkmış ‘Cumhurbaşkanı’nın meydanlarda ne işi var’ diyorlar. Bunlar Çankaya’da oturup imza atan cumhurbaşkanlarına alışmışlar, onlar öyle devam etsin istiyorlar. Kusura bakmasınlar, Sayın Gül’ü tenzih ederim ama ne dedik ‘Biz, yan gelip yatan, oturup seyreden bir cumhurbaşkanı olmayacağız’ dedik. ‘Biz farklı bir cumhurbaşkanı olacağız’ dedik. Çünkü bizi bu makama millet bizzat kendisi gönderdi.

SÖZLERİNİ TUTMADILAR

Haberin Devamı

Ülkemizde çok ciddi bir meseleyi sıkıntıyı çözmede önemli yol katettik. Biz sadece milletimiz için milletimizin kardeşliği için yürüttük. Söz verdiler, tutmadılar. Tersini yaptılar. Hiç yokmuş gibi davrandılar. Provoke ettiler, vatandaşı sokağa döktüler. Araçları yaktılar. Sabote ettiler. Tahrik ettiler. İnanın bütün bunlara hep sabrettik. Niye sabrettik. ‘Ülkemiz bu bunalımı yaşamasın atlatacağız’ dedik. Süreç sağ salim geldiyse tahriklere rağmen sağduyusunu kaybetmeyen milletimize aittir.

SABREDİYORUZ

Biz yine sabrediyoruz, takip ediyoruz. Onlara rağmen bu sürecin nihai hedefine inanıyoruz. Onlara kalsa Türkiye yeniden kanın ve gözyaşının hâkim olduğu yere dönüşecekti. Bunun için annelere, babalara, ablalara büyük görev düşüyor. Çünkü bugüne kadar canı yanan onlar oldu. Artık bu can yanmasın. Bu süreçte ısrarlıyız. Kimsenin kimseye verdiği bir şey yok. Şu anki yönetim şekli bize uymuyor. Bu beden bu gömleğe sığmıyor. Türkiye’nin ihtiyaçlarını karşılayacak sistem başkanlık sistemidir. Biz anayasa çalışmalarında komisyona sunduk. Karşı durdular. Bu sistem bizim yönetim geleneğimize ve şartlarımıza uygundur. Davul sizin boynunuzda sorumluluk siz de ama tokmak başkasının elinde. Ne kadar değişiklik yaparsanız yapın sistemin ruhundaki çarpıklığı düzeltemiyorsunuz. Yamalı bohça bir yere varamıyorsunuz.

TAPULU MALIM SANIYOR

Haberin Devamı

Ben yeni anayasa, başkanlık sistemi deyince birileri bunlar benim tapulu malım olacak sanıyor. Ondan sonra ben bunları alıp mezara götüreceğim. Yok ya bunların hepsi milletin, bu ülkenin olacak. Hepimiz fani insanlarız. Bu gök kubbede hoş bir sada bırakabilirsek ne mutlu bize. Eninde sonunda hak tecelli edecek.”

Erdoğan’dan ‘kapatma’ tepkisi:

ÇİRKİN, AYIP

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği CHP’nin kapatılacağına yönelik iddialarla ilgili, “Çok çirkin buldum, ayıptır” dedi. Gaziantep’teki sivil toplum kuruluşlarıyla buluşan Erdoğan, şöyle devam etti: “Bugünlerde gündeme bir şey geldi, gerçekten rahatsız olmadım da diyemem. O da şu; 1-2 parti veya 3 parti, neyse, kendilerinin kapatılmasına yönelik bazı operasyonların olduğundan bahsediyorlar. Çok çirkin buldum, ayıptır. 2010’da parlamentoda siyasi partilerin kapatılmamasına yönelik anayasa değişikliği yapmak istedik. O anayasa değişikliğini yapmak istediğimiz zaman birileri maalesef TBMM’yi terk etti, gittiler, o maddeyle ilgili olarak söylüyorum, hatta bizim içimizden bazıları da ihanet etti. İhanet edenler de Meclis’i terk edip, gittiler. 330’u yakalayamadığımız için partilerin kapatılmamasıyla ilgili maddeyi geçiremedik. O madde geçseydi bugün siyasi partilerin kapatılıp kapatılmamasıyla ilgili böyle bir kargaşa olmayacaktı. Ben şimdi Cumhurbaşkanı olarak sesleniyorum, diyorum ki, bu ifadeyi kullananlar lütfen buyursunlar, şu anda parlamentoda bütün siyasi partiler ortada. Hazır mısınız bu işe, hazırsınız. Hiç uzun bir şey değil bu, 3-5 maddelik bir şey. Hemen gelin birlikte siyasi partilerin kapatılmasını ortadan kaldıracak yasal bir düzenlemeyi yapın, bu işi bitirin. Ben inanıyorum ki iktidar partisi buna karşı çıkmayacaktır. Siz de gelin bu işe katkı verin, bu işi bitirin. Ama mesele o değil, seçime gidiliyor ya, yine burada alavere, dalavere... Yaptıkları iş bu. Artık bu işlere karnımız tok. Seçim geliyor diye, bu tür iftiralarla kalkıp iktidar partisini, iktidarı köşeye sıkıştıralım. Bunları kimse artık yutmuyor.”

Haberin Devamı

Hamd olsun imam-hatipli öğrenci sayısı 1 milyona ulaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep Üniversitesi Sani Konukoğlu İlahiyat Fakültesi’nin açılışında konuştu: “28 Şubat’ın sonrasında imam-hatiplerdeki öğrenci sayısı 60 bine düştü. O dönem, bizler için imam-hatipli 4 evlat sahibi olan, imam-hatipli bir cumhurbaşkanı için, bizim için hüzün olmuştu. Şu anda Rabbimize hamd ediyorum, imam-hatiplerdeki öğrenci sayısı 1 milyona ulaştı. Bu, bir talep meselesi. Demek ki bu ülkede vatandaşımızda bu konuda bir açlık vardı ki, imkan hazırlanınca yavrularını meslek liselerine, imam-hatiplere gönderdiler. İmam-hatiplerde öğretmen açığı var. Bu açığın giderilmesi gerekiyor.”

Haberin Devamı

Antep bandosu karşıladı

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, dün özel uçak ‘ANA’ ile Gaziantep’e geldi. Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da eşlik etti. Havaalanında bando takımı tarafından karşılanan Erdoğan, otobüsle kent merkezine giderken de vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Kendisini görmeye gelen vatandaşların arasında bulunan engelli bir çocuğu kucağına alan Erdoğan, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!