İki kitap bir Ebru

Güncelleme Tarihi:

İki kitap bir Ebru
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2015 01:12

AĞRI’nın Diyadin ilçesine bağlı Taşbasamak köyü 6/A sınıfı öğrencisi Ebru Yalçın (12) 20 Şubat’ta babası Hudeyda Yalçın’la (50) birlikte kuzuları emzirmeye gitti.

Haberin Devamı

Burada kuzuları seven Ebru, ahırda iple tavana asılmış halde bulundu. Yıldız ve Hudeyda Yalçın çiftinin 13 çocuğundan 7’ncisi olan Ebru’nun ölümü üzerindeki esrar perdesi, bir sınıf arkadaşının okulda olup bitenleri anlatmasıyla aralandı.Arkadaşı, “Okulda iki hikâye kitabı kayboldu ve öğretmenler Ebru’yu suçladılar. Eda ve Alper Hoca, Ebru’yu baskı altına aldı. Ben Ebru’nun hırsızlık yapacağına kesinlikle inanmıyorum” dedi.

3 ÖĞRETMEN BAŞKA OKULDA

Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikâyet dilekçesi verilirken Cumhuriyet savcılığına da öğretmenler hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Öğretmenler Eda O., Sevil A. ve Alper Ş. soruşturma açılınca görev yerleri değiştirildi.

Bir çocuk, ölümü pahasına hangi kitabı okumak ister

HÜRRİYET Sosyal yazarı Derya Yalçın, kitap çalmakla suçlanınca hayatına son veren Ebru’nun hikâyesinin peşine düştü. Önce Ebru’nun ağabeyiyle ardından da kuzeni ve sıra arkadaşı olan Yaprak Yalçın’la konuştu. Derya Yalçın, “Bir çocuk ölümü pahasına hangi kitabı okumak ister?” başlıklı yazısında Ebru’nun ölümü göze aldığı kitabı yazdı: “Peki dedim neydi Ebru’nun o haftaki kitabı. “LEVENT PAMUKKALE’DE’’... Mustafa Orakçı’nın ‘Türkiye’yi Geziyorum’ serisinden bir kitabı. Kitabın tanıtımı şöyle: ‘Levent ve tayfası aklına esti mi sınıfa kurbağa getiren, Çin’e tünel kazarak gitmeye çalışan, mezarlıkta hayalet arayan, gizemli evlere peri keşfine çıkan Levent ve tayfası bu kez Türkiye’yi geziyor’ . Konuşmamızdan anladığım üzere o Levent’in gerçekten varlığına inanıyor. Aynen Ebru gibi. Bir merak ve orada olma duygusunun hikayesiydi bu. Ülkenin ennnn Doğusunu ennnn Batısına bağlayan bir hayali köprüydü.... Kim, kim kim di masum çocuk hayalleri çalan ASIL HIRSIZLAR? İşte ülkenin en Doğusundan en Batısına Ebru’nun bulutlardan köprüsü. Bir ucu Ağrı’nın Diyadin İlçesi’nin Taşbasamak Köyünde, diğer ucu Pamukkale travertenlerinde. Çocuk yaştaki Ebru’nun dünyasını, ve dünyalar kadar büyük ONURUNU düşündükçe içi yanmayan var mı?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!