Şiddet gören kadınlara destek için konser

Güncelleme Tarihi:

Şiddet gören kadınlara destek için konser
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2015 18:05

Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında, şiddet gören kadınlara destek olmak amacıyla konser verdi.

Haberin Devamı

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Edirne Şubesi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliği ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Devecihan Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, konserin yanı sıra kadınlar için şiir dinletisi sunuldu ve Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği ekibi de gösteri sundu.

Dernek Başkanı Serpil Koçmer, etkinlik öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, son günlerde artış gösteren kadına şiddet olaylarının yürekleri burktuğunu söyledi. Kadının toplumda bağdaştırıcı görev üstlendiğini aktaran Koçmer, şunları kaydetti:

"Bu cinayetleri görmek bir insan olarak, kadın ve anne olarak hepimizin yüreğini burkuyor ve yüzünü kızartıyor. Bizler toplum olarak hep beraber el ele verir, birbirimizi dinlersek, çözüm süreci mutlaka başlayacak ve devam edecektir. Bu tür olayları engelleyen ve belirleyen cezai müeyyidelerin uygulanması bu sorunların önüne geçecektir."

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu da Türkiye'de bir yerde şiddet gören bir kadın varsa sessiz kalmaması gerektiğini ifade etti.

Erkeklerin "adam olmak" istiyorsa kadına şiddet uygulamaması gerektiğini belirten Tanrıkulu, "Karı koca arasına girilmez', 'Kol kırılır yen içinde kalır' mantığıyla davranıp tepki vermiyorsak çok suçluyuz. Şiddeti gören bildirmiyorsa ve bunu ilgili mercilere iletmiyorsa kendisi de suçludur. Önemli olan şiddeti el birliğiyle durdurmaktır. Bu olaylar yüreğimizi acıtıyor. Şiddet sarmalından toplum olarak çıkmak zorundayız" diye konuştu.

Öte yandan, Tanrıkulu etkinlikte sahneye çıkan tek erkek olarak kadınlara hitaben bir şiir okudu.

Etkinliğe, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş ve çok sayıda kadın katıldı.
-

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!