‘Kabataş dehşetinde asli kusurlu şoför’

Güncelleme Tarihi:

‘Kabataş dehşetinde asli kusurlu şoför’
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2015 01:31

KABATAŞ’ta, 1 Ağustos’ta kullandığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İstanbul Otobüs AŞ’ye ait otobüsle vapur iskelesine dalarak 10 kişinin yaraladığı öne sürülen şoför Eyüp Er (55) hakkında ‘taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak’ suçlamasıyla 6 aydan 3 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, bilirkişi kusur raporuna göre şoför Er’in asli derecede kusurlu olduğu, kazada başka kimsenin kusur ve ihlalinin bulunmadığı savunuldu.

‘Kabataş dehşetinde asli kusurlu şoför’



‘FRENİ TUTMADI’

İETT’de 18 yıl otobüs kullandıktan sonra emekli olan ve 3 yıldır Otobüs AŞ’de çalışan Eyüp Er kazadan sonra gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılan Eyüp Er, şunları söylemişti: “Kazaya karışan otobüs 2013 modeldi. Bu tür elektronik donanımlı otobüslerde milyonda bir bile olsa beyin sistemi beklenmedik şekilde devreye geçebiliyor, araç sürücünün inisiyatifi dışında hareket etmeye başlıyor. Başıma gelen daha önce de başka arkadaşlarımızın başına geldi. Tüm gücümle frenlere bastım ama araç durmuyordu. Direksiyonu kırmamış olsam çok büyük bir felaket yaşanırdı.”

Haberin Devamı

‘Kabataş dehşetinde asli kusurlu şoför’

Kabataş’ı savaş alanına çeviren kazada yaralanan Kübra Dere’nin sağ bacağı dizinin altından kesilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!