Prof. Dr. Atalay Mete HDP’den aday adayı oldu

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Atalay Mete HDP’den aday adayı oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2015 17:21

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı kurucu öğretim üyelerinden Prof. Dr. Atalay Mete, HDP’den milletvekili aday adayı oldu.

Haberin Devamı

Antalya’da HDP’den milletvekili aday adayı olan 58 yaşındaki Prof. Dr. Mete, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1981 yılında mezun oldu. 1987 yılına kadar Hacettepe Üniversitesi Göğüs - Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı’nda asistan olarak çalışan Mete, Koşuyolu Kalp ve Araştırma Hastanesi’nin kurucu ekibi içinde yer aldı. 1990 yılında AÜ Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahi Anabilim Dalı’nı kuran ekip içinde yer alan Prof. Dr. Mete, bir dönem kurucuları arasında yer aldığı anabilim dalının başkanlığını da yaptıktan sonra 2008 yılında emekli oldu. Evli ve iki çocuk babası olan Atalay Mete, emekliliğinin ardından Sütçü İmam Üniversitesi’nde görev aldı, özel hastanelerde çalıştı.

Prof. Dr. Mete’nin aday adaylığı başvurusunu HDP Antalya Eş Başkanı Ahmet Kaya kabul etti. Prof. Dr. Mete, kendisini siyasetin solunda tanımlayan bir kişi olarak gelişmeleri evden izleyebilecek durumda olmadığını söyledi. Türkiye’nin içinde geçtiği süreçte kendi kuşağının da sorumluluğu olduğunu kaydeden Prof. Dr. Mete, "Bu etnik aidiyet ve ideolojik bağlantıları da aşan, mücadele etmeyi, düzeltmek için çaba sarf etmeyi gerektiren bir misyonu ortaya çıkıyor. Bunun için HDP’den aday adayı oldum. Aday adaylığım tuzu kuru, politik bir macera arayışı olarak görülmemeli" dedi.

HDP Eş İl Başkanı Kaya, partisinde milletvekili aday adaylığı başvurularının 5 Mart Perşembe gününe kadar uzatıldığını belirterek, şu ana kadar 14 kişinin başvuruda bulunduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!