2 değil 3 maymun

Güncelleme Tarihi:

2 değil 3 maymun
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2015 02:14

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Batman il kongresine katıldı.

Haberin Devamı

Demirtaş Abdullah Öcalan’ın, PKK’ya çağrısını değerlendirerek, “PKK’ya silahı bıraktıracak olan AKP değil, HDP’dir. Biz iki maymunu oynuyormuşuz. Heyetle aramızda hiçbir fark yok. Bunu bir hakaret olarak kabul ediyoruz. Ayrıca iki maymun değil, üç maymundur. Demek ki yine birini götürmüşsünüz, götürmeye alışmışsınız” diye konuştu.

Demirtaş, silah bırakma çağrısının Öcalan’ın, açıklanan 10 maddenin ise hükümetin taahhüdü olduğunu belirterek, “Hükümet, ‘olmuş bitmiş, maşallah’ havasında. Silah bırakılacak algısı yanlış ve AKP’nin demokrasi konusunda adım atacağını düşünmüyorum. Kaygı bir yana eminim” dedi. Hürriyet’in sorularını yanıtlayan Demirtaş, özetle şunları söyledi: “Şurası çok önemli: İlk defa aynı anda iki taraf da taahhütte bulundular. Bunun anlamı, hükümet de bu 10 madde konusunda söz vermiş, Sırrı Süreyya Önder’in okuduğu metni onaylamış olduğudur. Evet, aynı metinde Öcalan da taahhüt olarak silahsızlanma çağrısı yapıyor. Dikkatinizi çekerim, hükümet tarafından öne çıkarılan sadece budur. Kendi taahhütleri ise hiç görmezden geliniyor. Ben silahsızlanmaya karşı çıkmıyorum, bu şekilde olmayacağını söylüyorum.”

Haberin Devamı

BATMAN SOHBETİ

HDP’nin Batman il kongresinde yan yana oturan Selahattin Demirtaş ile Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün uzun süre başbaşa konuşması dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!