Kardeşlik türküleri söylemeye geliyoruz

Güncelleme Tarihi:

Kardeşlik türküleri söylemeye geliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2015 01:34

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Öcalan’ın PKK’ya silah bırakma çağrısıyla ilgili “Yeni Türkiye’de 28 Şubat’ta yeni bir ışık doğdu.

Haberin Devamı

Çözüm Süreci, türlü badirelerden geçerek bu açıklama ile yeni bir temele oturmuştur. Türkiye’de şiddetin, silahın sesi sona erecek, siyasetin yolu açılacaktır. Çözüm Süreci’yle beraber kardeşlik türküleri söylemeye geliyoruz” dedi. AK Parti Gençlik Kolları Kongresi’ne katılan Davutoğlu, özetle şunları söyledi:

BİN YIL SÜRECEKTİ İZİ KALDI MI

“1997’nin 28 Şubat’ında ‘Bugün bin yıl sürecek’ dediler. O zaman başörtüsü zulmü vardı. O 28 Şubat bin yıl sürdü mü, bir iz kaldı mı? Hainler pusuda ama o hainlere izin vermeyeceğiz. Bugün muhasebe günü, o kalıntıların hepsi ayaklarımızın altındadır. Eskiden tanklar Sincan’da yürüyordu, şimdi Süleyman Şah için Suriye’de yürüyor. O gün şiir okuduğu için içeriye atılan Tayyip Erdoğan, bugün Cumhurbaşkanı. 28 Şubat, eski Türkiye’nin sembolüydü.

ŞİDDETİN DİLİ SONA ERECEK

28 Şubat döneminde etnik temelli her türlü dışlayıcılık yeni Türkiye’de artık yer bulamayacaktır. 2005’te Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmasıyla başlayan Çözüm Süreci, bugün yeni bir boyuta ulaşmıştır. Türkiye’de artık şiddetin, silahın dili sona erecek, demokratik yaklaşımın önü açılacaktır. Türkiye’de şiddetin, silahın sesi sona erecek, siyasetin yolu açılacaktır. Doğusunda, batısında, kuzeyinde, güneyindeki tüm gençlerimiz demokratik siyaset anlayışıyla, ortak aidiyet bilinciyle beraber yürüyecek. ‘Hep birlikte Türkiyeyiz’ diyecek. Hiçbir annenin yüreğine evlat acısı çökmeyecek. Dışlayıcılık, ayrımcılık ayaklarımız altında olacak. Ne Acem’in Arap’a ne Arap’ın Acem’e üstünlüğü vardır.

KİMSE ŞİDDET DİLİYLE KONUŞMAMALI

Aynı insanlık anlayışı altında bir yeni Türkiye inşa ediliyor. Bu yeni dönem 2023’e, 2071’e ilerleyecek. Türkiye vatandaşları için şefkatli ve kudretli yeni bir devlet inşa ettik, bunun adı yeni Türkiye’dir. Madem 12 Eylül ve 28 Şubat’ın uygulamaları bir bir siliniyor, herkes demokratik bir ortamda fikirlerini söyleyebiliyorlarsa o zaman şiddet ve silah diliyle kimse konuşmamalıdır. Ortak geleceğimiz buradadır. Bu yeni süreci yakından takip edeceğiz. Çözüm Süreci ile geleceğimizi inşa edeceğiz. Türk, Kürt, Alevi, Sünni tüm vatandaşları kardeş bileceğiz. Anadolu evlatlarını kim karşı karşıya getirirse bunların karşısında duracağız. Anadolu evlatları için barış için mücadeleye devam edelim. Çözüm Süreci’yle beraber kardeşlik türküleri söylemeye geliyoruz.

EŞME’DE BAYRAĞIMIZ DALGALANACAK

Muhalefet kanlı Esad’ın diliyle konuştu. Bizim Suriye’ye saldırdığımızı iddia ettiler. 21 Şubat gecesi Suriye Eşmesinde dalgalanmaya başlayan bayrağımız, cumartesiden itibaren Süleyman Şah Türbesi’nde ilelebet dalgalanacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!