Hazırlık yapın

Güncelleme Tarihi:

Hazırlık yapın
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2015 01:34

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, PKK’ya silah bırakma çağrısına ilişkin, “Taraflar karşılıklı taahhütte bulunmuş oldu” dedi, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“HDP olarak bu süreçte katkı sunmaya gayret ettik. Bu aşamadan sonra hükümetin Türkiye toplumuna taahhütte bulunmuş olduğu demokratikleşme ilkeleri konusunda somut adımlara doğru ilerlemesi gerekir. PKK’nın da Öcalan’ın da silahsızlanma konusunda artık hazırlığını yapması gerekir. Karşılıklı senkronize bir şekilde süreci ilerletmek gerekir. Çağrı metninde belirtildiği gibi 10 temel ilkede müzakerelerin yapılıp, genel bir konsensüs sağlanması halinde kongre toplanması hızlı bir şekilde gündeme gelecektir. Süreç geri çekilmedekine benzer bir tıkanmayla karşılaşsın istemiyoruz. Bunun da yolu, hükümetin üzerine düşen görevleri, topluma verdiği sözleri, demokrasi ve özgürlükler konusunda, yeni anayasa konusunda hem adımlar hem taahhütlerle ilerlemesidir.”

ARINÇ İSTİFA ETSİN

Haberin Devamı

(Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ı kastederek) Barış sürecine bu kadar tahammülsüz ise kendisine istifa etmesini tavsiye ederim. Ya hükümet sözcülüğünden ya da bakanlıktan ayrılsın. Kendisinin tahrikleriyle bu iş yürümüyor. Zorlanıyoruz doğrusu. Çözüm Süreci, Arınç’ın tarzıyla sürdürülmesi durumunda bugünlere gelemezdi. Arınç süreci bozmak için uzun süredir uğraşıyor. Çözüm Süreci bir yerde tıkansın, biz de aynı üslupla cevap verip süreci tıkayalım diye uzun süredir çaba sarf ediyor. Bunun bilinmesinde fayda var. Bülent Arınç, Çözüm Süreci’nden rahatsızlık duyuyor. Bunu kulislerde de duyuyoruz. Söylemlerini de buna bağlıyorum.”

Yöresel yürüyüş

HAKKÂRİ'de Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Hakkâri Şubesi öncülüğünde düzenlenen yürüyüşte yöresel kıyafet giymeyi engellediği öne sürülen İç Güvenlik Paketi protesto edildi. Protestoya katılan kadın ve erkekler yöresel kıyafetlerini giyerek yürüyüş yaptı. Kadınlar, yöresel kıyafetlerden kiras fistan, erkekler de şal şepik giyip slogan attı.
Behçet DALMAZ / DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!